Uitzending
Schepper & co - Hoeksteen van de samenleving onder vuur

Hoeksteen van de samenleving onder vuur

Schepper & co

11-4-2011

| 1242 x bekeken | 0 reacties
6
In Schepper & Co aan tafel: Hoeksteen van de samenleving onder vuur

Afgelopen week profileerde het CDA zich als de gezinspartij bij uitstek. De partij in crisis zoekt opnieuw haar elan in het gezin als hoeksteen van de samenleving. Tweede Kamerlid voor het CDA, Eddy van Hijum, stelde hierover een eerste discussienota op ‘Verantwoordelijkheid en zorg voor elkaar’. Van Hijum stelt dat de steeds herhaalde roep om zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk uur aan het werk te krijgen, een keerzijde kent. Het gaat uiteindelijk ten koste van de opvoeding en de mantelzorg. Is dat wat wij in Nederland willen? Of zijn het uiteindelijk weer de vrouwen die deze zorg als eerste oppakken, en moeten we dat willen?

Naast Eddy van Hijum, ontvangt Jacobine Geel Jolanda Holwerda, uitgever van het magazine Lof. Zij ziet vooral een heleboel kansen waarbij ambitie, werk en gezin heel goed samengaan. De idee dat meer werken inhoudt dat opvoeding en zorg minder worden, vindt zij achterhaald: “zo steekt die balans niet in elkaar! Werk en leven moeten beter geïntegreerd worden.”

Ook schuift Wendy Schouten aan. De Nederlandse, die anderhalf jaar in Zweden woont met haar gezin, wijst op de schaduwzijden van het Scandinavische model waarin iedereen voltijds aan het werk is. "De Zweedse samenleving is als los zand, ouders lijken het opvoeden te zijn verleerd", is haar waarschuwing aan de Nederlandse koers.

Deze uitzending van het programma Schepper & co met de titel Hoeksteen van de samenleving onder vuur is uitgezonden op maandag 11 april door de NCRV. Te gast was Eddy van Hijum. De presentatie was in handen van Jacobine Geel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie