Uitzending
Schepper & co - Armoede neemt weer toe

Armoede neemt weer toe

Schepper & co

22-11-2010

| 996 x bekeken | 0 reacties
6
De toename van het aantal mensen dat door de economische crisis bij de kerk aanklopt voor financiŽle steun is groot. De afgelopen twee jaar verdubbelde dat aantal door de economische situatie. Het bedrag dat kerken beschikbaar hebben voor deze mensen is echter gelijk gebleven. Dat maakte de PKN (Protestantse Kerk in Nederland) deze maand bekend. Volgens Carla van der Vlist, armoededeskundige van de PKN, zou de overheid haar taak om te zorgen voor de armen niet te veel bij kerken moeten neerleggen.

CDA-wethouder voor armoede en re-integratie Myra Koomen. Volgens haar zijn bezuinigingen onontkoombaar. Zij stelde in Enschede de zogenoemde klimop-banen in: mensen met een bijstandsuitkering moeten werken om hun uitkering te kunnen behouden.

Marjan Annemaat is afhankelijk van een arbeidsongeschiktheidsuitkering en merkt in haar dagelijks leven dat het moeilijker wordt om rond te komen. Ze neemt haar verantwoordelijkheid, ze doet vrijwilligerswerk en heeft alle extraatjes aan de kant gezet. Ze zou niet weten wat ze nog meer zou kunnen doen. Presentatie: Jacobine Geel.

Deze uitzending van het programma Schepper & co met de titel Armoede neemt weer toe is uitgezonden op maandag 22 november door de NCRV. Te gast was Myra Koomen. De presentatie was in handen van Jacobine Geel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie