Uitzending
Rondom 10 - Wie steekt zijn nek nog uit?

Wie steekt zijn nek nog uit?

Rondom 10

14-11-2009

| 1770 x bekeken | 0 reacties
5
Na 11 jaar en 267 afleveringen presenteert Cees Grimbergen vanavond voor de laatste keer Rondom 10, het live-discussieprogramma op Nederland 2.
Rondom 10 blikt zaterdag met voormalige gasten terug op spraakmakende afleveringen uit de afgelopen jaren. Wie doorbraken taboes, wie staken hun nek uit en wie durfden onwelgevallige thema’s op de maatschappelijke agenda te zetten? En wat heeft hun optreden in Rondom 10 deze Nederlanders gebracht? Forceerde het openbare debat op de nationale televisie een doorbraak in grote kwesties? Of bleef alles bij het oude?
Brengt ‘tegenspraak ons verder?’ Of juist niet?

In Rondom 10 o.a. de Hoofddorpse moeder die begin dit jaar haar hoop uitsprak op een snelle dood van haar dubbel gehandicapte dochter. De verpleegkundige die zich in 2005 tegen de zin van haar directie kritisch uitte over de opmars van het ‘managers-denken’. En Mohammed Cheppih (nu Poldermoskee) en voormalig Trouw-columnist Youssef Azghari die in 2005 fel in debat gingen over de invloed van orthodoxe moslims in ons land.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Wie steekt zijn nek nog uit? is uitgezonden op zaterdag 14 november door de NCRV. Te gast waren Mohammed Cheppih en Youssef Azghari. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie