Uitzending
Rondom 10 - Werkende Armen

Werkende Armen

Rondom 10

10-4-2010

| 1345 x bekeken | 0 reacties
7
Ook Nederland kan inmiddels niet meer om ze heen: een steeds groter wordende groep die in de VS de working poor wordt genoemd. Nederland telt ruim 200.000 'werkende armen'. Ondanks een baan kunnen deze mensen maandelijks de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Ze leven vaak een onzeker bestaan.

Hoe moeten deze mensen geholpen worden? Moeten ze zelf meer initiatief nemen? Moet de samenleving naar een 100 procent verzorgingsstaat waarbij er altijd voor een sociaal vangnet wordt gezorgd, of is het ieder voor zich en wordt het survival of the fittest?

Moet het minimumloon niet simpelweg omhoog voor de onderkant van werkend Nederland? Of lopen we daarmee het risico dat arbeid in Nederland te duur wordt met als gevolg meer werkloosheid? Zijn we dan niet verder van huis?

Een discussie in Rondom 10 over gelijke behandeling of het nemen van eigen verantwoordelijkheid met werkende armen, columnisten Heleen Mees en Marcel van Dam, oud-kamerlid Arend Jan Boekestijn (VVD) en Ans Pelzer van de Vakcentrale FNV.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Werkende Armen is uitgezonden op zaterdag 10 april door de NCRV. Te gast waren Marcel van Dam, Arend-Jan Boekestijn en Heleen Mees. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie