Uitzending
Rondom 10 - Het kind als prins

Het kind als prins

Rondom 10

19-4-2008

| 1044 x bekeken | 0 reacties
6
Zijn kinderen voor moderne ouders prinsen en prinsessen geworden? Kinderen die niets te kort mogen komen en voor wie het beste nog niet goed genoeg is. Kinderen die door hun ouders ook tegen alles beschermd worden. Maar die tegelijkertijd veel moeten presteren, omdat ze hun ouders niet mogen teleurstellen. Dus geen lage cijfers, uitblinken op een instrument of op het sportveld en populair op het schoolplein! Het kind is het visitekaartje van ambitieuze, eigentijdse ouders. En inzet van concurrentie tussen moeders op het schoolplein.
Is het echt zo slecht gesteld met de Nederlandse opvoeder? Of is het juist een verworvenheid dat je goed kijkt naar je kind en dat je je zoon of dochter zo veel mogelijk kansen biedt? Bovendien: liever te veel dan te weinig aandacht. Want wat is er mis met te veel ouderliefde?

In Rondom 10 een live debat met onder anderen ontwikkelingspsycholoog Steven Pont, publiciste Marieke Henselmans en ouders.

In deze uitzending van Rondom 10 was Marieke Henselmans te gast. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen en Ghislaine Plag. Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Het kind als prins werd uitgezonden op zaterdag 19 april door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee