Uitzending
Recht van Spreken - Arnold Heertje

Arnold Heertje

Recht van Spreken

12-7-2017

| 800 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlands econoom, hoogleraar en columnist Arnold Heertje blikt terug op zijn werk en leven. Heertje wordt bekend door zijn oppositie tegen de Betuwelijn en zijn lesboek De Kern van de Economie. Bijna 55 jaar na de eerste uitgave is zijn lesboek De Kern van de Economie op veel scholen opnieuw als methode ingevoerd. Met enige regelmaat geeft Heertje nog gastlessen economie op middelbare scholen.

Heertje is jarenlang een veelgevraagd commentator op radio en tv. Hij staat bekend om zijn kloeke en dwarse meningen over van alles en nog wat; van de Betuwelijn tot de kwesties bij Jeugdzorg. Talloos zijn ook de conflicten rond zijn persoon en zijn opvattingen. Econoom en staatssecretaris Rick van der Ploeg noemt Heertje in Recht van Spreken “tegendraads, heel intelligent en af en toe een beetje gek”. Journalist, oud-leerling en vriend Bernard Hammelburg wijt het opvliegende karakter van Heertje aan diens onderduikperiode in de Tweede Wereldoorlog: “Dat heeft een verpletterende indruk op hem gemaakt”.

In deze uitzending van Recht van Spreken waren Arnold Heertje, Bernard Hammelburg en Rick van der Ploeg te gast. De presentatie was in handen van Elles de Bruin. Deze uitzending van het programma Recht van Spreken met de titel Arnold Heertje werd uitgezonden op dinsdag 20 juni door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie