Uitzending
Profiel - Charles Geerts

Charles Geerts

Profiel

9-2-2008

| 3128 x bekeken | 0 reacties
8
Tot januari 2008 droeg seksexploitant Charles Geerts (65) de titel Koning van de Wallen vol verve. Met de verkoop van zijn 18 prostitutiepanden in de Amsterdamse rosse buurt aan woningbouwcorporatie NV Stadsgoed komt een einde aan Charles’ roemruchte macht.Op zijn 16e begon Charles als marktkoopman. Hij werd miljonair met postorderbedrijf Scala, gespecialiseerd in erotische artikelen. In de afgelopen tien jaar bouwde ‘Dikke Charles’ onder toeziend oog van de gemeente Amsterdam zijn imperium op de Wallen op. In de panden verhuurde hij (pees-)kamers aan prostituees. Twee jaar geleden verslechterde zijn verhouding met de gemeente – contacten met de onderwereld en witwaspraktijken was de aanklacht - wat in januari 2008 resulteerde in een deal over de verkoop van zijn panden voor 25 miljoen euro. Michiel van Erp portretteert Dikke Charles – zoals hij op de Wallen bekend stond – in de periode rond de geruchtmakende verkoop. Hoe moet het verder met de Wallen nu de Gemeente Amsterdam systematisch de prostitutie van criminele activiteiten probeert te zuiveren? En wat gaat Charles Geerts doen met het vergaarde kapitaal? Van Erp volgt Charles op zijn rondgang op de Wallen, reist met hem af naar Kenia waar hij graag vist en met zijn fortuin iets voor de Afrikanen wil betekenen.

Deze uitzending van het programma Profiel met de titel Charles Geerts is uitgezonden op zaterdag 9 februari door de KRO, de IKON en Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee