Uitzending
Pauw - 9-4-2018

9-4-2018

Pauw

1213 x bekeken | 0 reacties
5
Rechtbankverslaggever Saskia Belleman is te gast om ons bij te praten over een tumultueuze dag in het Holleeder-proces.

Noortje van Lith (21) is niet tevreden over het kabinetsvoornemen dat werkgevers mensen met een beperking onder het minimumloon mogen betalen. Ze zit in een rolstoel en lijdt aan de ontwikkelingsstoornis cerebrale parese. Ze schreef haar bezwaren op in een brief en stuurde het naar Mark Rutte. Zondag reageerde de premier, maar Noortje neemt er geen genoegen mee. Ze wil gelijkwaardig worden behandeld. Amber Bindels (28) is het met haar eens. Zij is één van de initiatiefnemers van de Petitie Wij staan op. Gelijke kansen op de arbeidsmarkt.

Het was een onrustig weekend voor de mensen van de Vereniging Erepeloton Waalsdorp. Vrijdag werd bekend dat dikke mensen niet welkom zijn bij de Erewacht tijdens de 4 mei-herdenking op de Waalsdorpervlakte. Het is een van de belangrijkste oorlogsherdenkingsplaatsen. De vereniging kreeg te veel klachten en opmerkingen van bezoekers en kijkers van de live tv-uitzending van de herdenking op 4 mei. De dikke mensen zouden te veel afleiden. Na felle kritiek heeft het bestuur besloten om de positie van erewacht toegankelijk te maken voor alle soorten en maten. Voorzitter van de vereniging, Vincent Gaal, reageert op de kwestie.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 9 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie