Uitzending
Pauw - 8-9-2014

8-9-2014

Pauw

2209 x bekeken | 0 reacties
7
Erik van muiswinkel
De cabaretprijs Poelifinario voor de meest indrukwekkende voorstelling, is dit jaar voor Erik van Muiswinkel’s Schettino! Wat gaat over leiderschap. In het programma komen volgens de jury al Van Muiswinkels talenten bijeen. De prijs is genoemd naar de fictieve tropische vogelsoort 'poelifinario', die werd bedacht door de cabaretier Toon Hermans. Vanavond vertelt Van Muiswinkel in PAUW wat de prijs voor hem betekent.

Cor Bakker, Eric Vloeimans en Paul de Leeuw
Paul de Leeuw is een groot bewonderaar van Robert Long, de Utrechtse zanger en schrijver die eind 2006 overleed. De Leeuw zong al eerder nummers van Long, maar duikt deze maand de studio in om een nieuw album te maken met nummers van Long. Vanavond zal hij bij Pauw aanschuiven en vervolgens optreden met pianist Cor Bakker en trompettist Eric Vloeimans.

Jeroen Akkermans
Direct na crash van MH17 ging journalist Jeroen Akkermans naar de plek om zelf onderzoek te doen naar de oorzaak. Als eerste Nederlander kwam hij aan en omdat er nog geen onderzoeksteams waren, besloot hij om zelf alles op foto´s vast te leggen en deze te publiceren op Flickr. De foto´s van Akkermans werden duizenden keren bekeken, mede door forensisch specialisten. Vanavond blikt PAUW vooruit op het onderzoeksrapport dat morgen gaat verschijnen en vraagt hij Akkermans welke vragen morgen absoluut beantwoord moeten worden.

Peter Middendorp
Onlangs verscheen de derde roman van Peter Middendorp, ‘Vertrouwd voordelig’. Deze autobiografische roman speelt zich af in het oude centrum van zijn geboortestad Emmen. Middendorp roept een vernietigend beeld op van deze plaats. Vanavond is hij bij Pauw te gast om te praten over dit boek en de ophef die het veroorzaakte.

In deze uitzending van Pauw waren Cor Bakker, Eric Vloeimans, Erik van Muiswinkel, Jeroen Akkermans, Paul de Leeuw en Peter Middendorp te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 8 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee