Uitzending
Pauw - 5-10-2016

5-10-2016

Pauw

1464 x bekeken | 0 reacties
7
John de Wolf in de Tweede Kamer
Eerder dit jaar werd oud-profvoetballer John de Wolf door minister Asscher aangesteld als boegbeeld voor de werkzoekende vijftigplusser. Gisteren bezocht hij in die hoedanigheid voor het eerst de Tweede Kamer. Hij maakte kennis met de Tweede Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en sprak er over zijn werkzaamheden.

Gert-Jan Segers over zijn nieuwe boek ‘Hoop’ en over de ChristenUnie
Fractievoorzitter ChristenUnie Gert-Jan Segers zal de komende Tweede Kamerverkiezingen het gezicht zijn als lijsttrekker van de partij. Hoe gaat de CU zich profileren in de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart 2017? Daarnaast schreef hij het boek ‘Hoop’, over de kloof in Nederland tussen arm en rijk, oud en jong, gezond en ziek. Volgens hem worden deze kloven eerder groter dan kleiner. In ‘Hoop’ gaat hij in gesprek met een aantal prominente mensen over de breuklijnen in onze samenleving op zoek naar een positieve wending. Gisteravond was Segers te gast.

Etnisch profileren door politie
Etnische minderheden worden vaak ten onrechte staande gehouden door de politie, dat blijkt uit een rapport dat is gemaakt in opdracht van onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Het gaat om proactief politieoptreden, waarbij agenten zelf selecteren wie ze aanhouden ter controle. Plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie, Ruud Bik, vindt dat etnisch profileren niet deugt en onprofessioneel is, maar dat het onbewust en onbedoeld toch gebeurt. Hoe kan dit doorbroken worden? Gisteravond in Pauw, onder meer Danny Ghosen, Remy Bonjansky, Dionne Abdoelhafiezkhan en politiecommissaris Peter Slort.

In deze uitzending van Pauw waren Danny Ghosen, Dionne Abdoelhafiezkhan en John de Wolf te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 5 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie