Uitzending
Pauw - 5-11-2014

5-11-2014

Pauw

4505 x bekeken | 0 reacties
7
Heleen Dupuis
Verzorgingstehuis WZH in Den Haag ligt onder vuur, sinds gisteren bekend werd dat bewoners er verwaarloosd worden. Aan tafel bij Pauw reageerde Ben Oude Nijhuis op de situatie in het huis, waar ook zijn vrouw woont. Het is hetzelfde huis waar ook de dementerende moeder van staatssecretaris Van Rijn woont. Vanavond spreekt Pauw met Heleen Dupuis, de voorzitter van de Raad van Toezicht van WZH. Dupuis is ook senator namens de VVD.

Adriaan van Dis
‘Ik kom terug’, de nieuwe autobiografisch getinte roman van Adriaan van Dis verschijnt morgen. Het boek gaat over zijn verhouding met zijn moeder, die bijna 100 jaar werd en haar twee oudste dochters en een kleinkind had overleefd. Van Dis baseerde vaker boeken op zijn familieachtergrond, maar zijn moeder speelde tot nu toe een rol in de luwte. Wat was de reden hiervoor? Vanavond praat Van Dis met Jeroen over zijn nieuwe roman.

Erik de Vlieger, Harry de Winter en Yves Gyrath
De bekende Franse topeconoom Piketty was vandaag in Nederland en leek wel een rockster. Piketty is in Nederland vanwege de vertaling van zijn boek en ging vandaag in gesprek met de leden van de vaste Kamercommissie Financiën van de Tweede Kamer. Zijn stelling: de rijken worden rijker, de armen worden armer. Is dat erg? En moeten we daar iets tegen doen? Vanavond bij Pauw het Miljonairsdebat met (oud-)miljonairs: Erik de Vlieger, Harry de Winter en Yves Gyrath. De Vlieger en de Winter bezochten vanavond voor ons ook het interview dat Piketty in Paradiso gaf.

In deze uitzending van Pauw waren Harry de Winter, Heleen Dupuis, Erik de Vlieger en Adriaan van Dis te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 5 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie