Uitzending
Pauw - 30-11-2015

30-11-2015

Pauw

1572 x bekeken | 0 reacties
4
De zussen en de ex-vriendin van Willem Holleeder zullen vandaag en morgen getuigen in het passage-proces. Dat gebeurt in de streng beveiligde rechtbank op Schiphol. Daar vertelt zus Astrid vandaag over de rol van haar broer Willem bij de liquidaties van Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Voordat Astrid naar de politie stapte, nam ze Peter R. de Vries in vertrouwen. De Vries is in de rechtbank, waar Astrid vanwege veiligheidsredenen in een afgeschermde ruimte haar verhaal doet. Vanavond doet hij bij Pauw verslag.

De grote winnares van het cabaretfestival Cameretten is Anne Neuteboom! Zaterdagavond won ze niet alleen de juryprijs, maar kreeg ze ook de meeste stemmen van het publiek. "Ze neemt publiek en jury op beeldende wijze en met prachtige volzinnen mee in haar frustraties. Op verfrissende wijze geeft Anne een inkijkje in de wereld om haar heen", zo luidde het oordeel. In Pauw is de cabaretier te gast en viert ze de winst van haar toonaangevende cabaretprijs.

Wat is er met Dascha Graafsma gebeurd? De 16-jarige scholiere kwam dit weekend na een avondje stappen om het leven. Zelfmoord, zegt de politie. Haar vader twijfelt daar aan. Zijn dochter was niet depressief, dus waarom zou ze voor een trein gesprongen zijn? Vanavond in Pauw roept hij getuigen op zich te melden. Ook schuift Advocaat Sébas Diekstra aan. Hij steunt de actie en vindt het goed dat de vader de druk bij de politie er op houdt. Eerder begeleidde hij een familie die ook niet geloofde in de zelfmoord van hun kind, uiteindelijk bleek het daar om een misdrijf te gaan.

Het regende een recordaantal klachten bij de NS vanwege te volle treinen. Reizigers zijn met name boos dat ze veel geld betalen voor een treinkaartje maar vervolgens geen zitplaats hebben. Het juridische bedrijf ConsumentenClaim besloot actie te ondernemen en gaat namens honderden reizigers een massaclaim indienen bij de NS. Frequent treinreiziger en schrijver Wim Daniëls wil reizigers een hart onder de riem steken en houdt een ode aan de trein.

In deze uitzending van Pauw waren Wim Daniëls, Peter R. de Vries en Sébas Diekstra te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op maandag 30 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie