Uitzending
Pauw - 28-3-2018

28-3-2018

Pauw

1068 x bekeken | 0 reacties
6
Sofie van den Enk. In het nieuwe programma 'Ouders Uit de Kast' volgt presentator Sofie van den Enk gezinnen waarbij één van de ouders op latere leeftijd uit de kast komt. Uit de verhalen blijkt dat ondanks het feit dat die coming-out soms al jaren achter ze ligt, de gezinnen kampen met veel onverwerkte emoties. Naast Sofie is ook Marcel samen met zijn dochter Denise te gast. Marcel besloot na een huwelijk van 25 jaar, waaruit drie dochters zijn geboren, uit de kast te komen en een nieuw leven op te bouwen. Ook te gast is moeder Linda samen met dochter Dianne. Linda komt uit de kast na een huwelijk waarin zes kinderen geboren zijn. Wat het voor haar extra lastig maakt is het feit dat haar gezin leeft in een strenge geloofsgemeenschap.

Mick van Wely en Wouter Laumans. Misdaadjournalisten Mick van Wely en Wouter Laumans komen praten over de ontwikkelingen in de Mocromaffia. De jacht op een kopstuk, die volgens Justitie opdracht gaf tot moord, is geopend nu een kroongetuige zich bij Justitie heeft gemeld.

Albert Heidema, Annemarie Heite en Inez Witjes. Wat gebeurde er nadat minister Wiebes een paar weken geleden beloofde dat de overheid de schade in Groningen ruimhartig zou gaan vergoeden? Niet veel. Groningers hebben moeite om nog langer vertrouwen te houden; terwijl ze steeds dieper wegzakken in de financiële problemen voelen ze zich van het kastje naar de muur gestuurd. Twee Groningers zijn zelfs in hongerstaking gegaan totdat de schade wordt vergoed. Een gesprek met de NAM leverde vandaag niets op. Aan het woord Inez Witjes en Albert Heidema, zelf slachtoffer van de bevingen, en Annemarie Heite die meer daden van de overheid verwacht.

Johan Nievaart. Vandaag kreeg Johan Nievaart samen met 50 andere slachtoffers te horen dat de politie gedeeltelijk aansprakelijk is voor de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn. Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag geoordeeld dat letselschade en overlijdensschade te wijten is aan het korps. Ze verwijten de politie het ten onrechte verstrekken van een wapenvergunning aan de schutter Tristan van der Vlis. De slachtoffers en nabestaanden hebben hiermee recht op een schadevergoeding.

In deze uitzending van Pauw waren Sofie van den Enk en Wouter Laumans te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 28 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie