Uitzending
Pauw - 23-9-2014

23-9-2014

Pauw

1708 x bekeken | 0 reacties
5
Jan-Hein Kuijpers
Het eerste schot dat de juweliersvrouw in Deurne loste ging direct door het de overvaller. Dat maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend. Het OM gaf tekst en uitleg over het niet vervolgen van de juweliersvrouw, die twee overvallers doodschoot. Bénédicte Ficq reageert als advocaat van één van de overvallers. Jan-Hein Kuijpers schuift aan als raadsman van het juweliersechtpaar.

Stine Jensen
In Noorwegen is het boek verschenen van de vader van massamoordenaar Anders Breivik. Onder de titel: ‘Mijn schuld? Het verhaal van een vader’ probeert hij antwoord te geven op de vraag of deze massamoord voorkomen had kunnen worden als hij een betere vader was geweest. Anders Breivik schoot in 2011 77 mensen dood, waaronder tientallen jongeren op het eiland Utoya. Stine Jensen las voor ons het boek alvast in het Noors. Ze geeft een inkijkje in hoe een jonge jongen zo kon radicaliseren en vertelt Pauw wat we van dit boek kunnen leren.

Johan Goossens
Niveau 2? Weet je dat welzeker?' Als Johan Goossens leraar Nederlands wordt op een ROC in Amsterdam kijken de andere docenten hem daar meewarig aan. Zijn ervaringen als leraar vormen de leidraad voor zijn theatershows en columns. In zijn nieuwe boek ‘Wie heeft er wel een boek bij zich?’ heeft hij zijn ervaringen in de klas gebundeld. Vanavond bespreekt Goossens bij Pauw zijn succesvolle boek, waarvan na één maand al een nieuwe druk is besteld.

Tom kleijn
De bombardementen op IS in Syrië en Irak gaan door, ondanks dat er geen VN-mandaat is. Obama maakte dat vandaag bekend op een speciale persconferentie. Hij voelt zich gesteund nu hij samenwerkt met vijf Arabische landen. Voormalig Amerika-correspondent Tom Kleijn vertelt vanavond over deze strategie en hoe Obama dit moet verantwoorden bij de VN-veiligheidsraad. Kamerleden Harry van Bommel (SP) en Han ten Broeke (VVD) gaan in debat over de vraag of Nederland aan de Coalition of the Willing moet meedoen. De SP is fel tegen de inzet van militairen, de VVD is voor.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 23 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie