Uitzending
Pauw - 14-10-2016

14-10-2016

Pauw

1836 x bekeken | 1 reacties
6
Ode aan Michelle Obama
De Amerikaanse en internationale media zijn lyrisch over de speech van Michelle Obama die zij gisteren op een campagne-event van Hillary Clinton gaf. Zij sprak daarin haar afschuw uit voor Trumps vrouwonvriendelijke uitspraken. De populariteit van de First Lady is op dit moment op een hoogtepunt. Hoe belangrijk is Michelle Obama voor deze Amerikaanse verkiezingscampagne? Journalist Clarice Gargard, oud Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en Amerikakenner Kirsten Verdel brengen een ode aan Michelle Obama.

Week van de gast: Erik van Muiswinkel
In ‘De week van de gast’ nemen we iedere vrijdag met een bijzonder persoon de week door. Welk nieuws viel op en welke gebeurtenis kreeg te weinig aandacht? Deze week is dat cabaretier Erik van Muiswinkel. Zijn week stond in het teken van zijn nieuwe theaterstuk ‘Erik van Muiswinkel en Justus van Oel vertellen een film’, dat morgen in première gaat. Daarnaast volgde hij nauwgezet het nieuws en satire over Trump in de Verenigde Staten.

Documentaire over Siamese tweeling Chenelva en Sheneeva
Bijna niemand wist het: Maar Nederland heeft een Siamese tweeling: Chenelva en Sheneeva, 15 jaar oud. Ondanks hun beperking staan ze verrassend positief in het leven. Er is één ding wat ze het allerbelangrijkste vinden: ze willen niet zielig gevonden worden. Kan de buitenwereld door hun beperking heen kijken en ze gewoon zien als twee meisjes? De documentaire ‘Chenelva en Sheneeva’ geregisseerd door Léon Bellaart gaat op filmfestival Cinekid in première. Vanavond praten we met Chenelva en Sheneeva in Pauw.

media

In deze uitzending van Pauw waren Barack Obama, Erik van Muiswinkel, Gerdi Verbeet en Kirsten Verdel te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 14 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie