Uitzending
Pauw - 10-11-2015

10-11-2015

Pauw

1500 x bekeken | 0 reacties
6
Hollandse Helden is een nieuw tv-programma van Frits en Barbara Barend. Komend seizoen volgen ze 39 Nederlandse sporthelden in het buitenland, waar ze de trainingen volgen en hun families ontmoeten. Zo gaan ze op bezoek bij de broertjes Koeman en kickbokskampioen Tyrone Spong in Miami. Hollandse Helden is vanaf morgen te zien en is exclusief voor klanten va KPN.

Na veertien jaar verlaat Arie Slob de politiek. Vanmorgen heeft hij het stokje overgedragen aan Gert-Jan Segers. Onder Slobs leiding veranderde de ChristenUnie van een strikte getuigenispartij in de oppositie naar een constructieve partij die meeregeerde of samenwerkte met het kabinet en daardoor invloed had op het beleid. Vanavond blikt Pauw met Slob terug op zijn werk in de Kamer en kijkt hij vooruit naar zijn nieuwe baan als directeur van het Historisch Centrum Overijssel.

Is een blauwe plek het gevolg van een valpartij of is er meer aan de hand? Dagelijks zien medewerkers van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM) kinderen, waarbij het vermoeden bestaat dat ze mishandeld zijn. Door het afnemen van sporen en praten met het kind op het moment dat het letsel nog ‘vers’ is, hoopt de polikliniek de grootste kans te hebben om de oorzaak vast te kunnen stellen. In Pauw zijn vanavond verpleegkundige Sandra Nootenboom en artsen Lonneke van Duurling en Bertine Spooren te gast. Zij vertellen waar ze dagelijks mee worstelen

Twee weken geleden presenteerde Tofik Dibi zijn boek Djinn, waarin hij vertelt hoe hij jarenlang zijn homoseksualiteit verborgen hield. Het boek over zijn geheime leven maakte veel los. Bij Dibi zelf, maar ook binnen de Marokkaanse gemeenschap waar hij vandaan komt. In Pauw vertelt hij vanavond wat hij de afgelopen tijd heeft meegemaakt en hoe er door de buitenwereld op zijn coming-out gereageerd wordt.

Paul Rabbering, Domien Verschuuren & Giel Beelen zullen dit jaar voor Serious Request het Glazen Huis ingaan! De 3 DJ’s zullen geld inzamelen voor kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden in oorlogs- en conflictgebieden. De vraag van vandaag: Wat is uw favoriete Glazen Huis fragment?

In deze uitzending van Pauw waren Barbara Barend, Arie Slob, Paul Rabbering, Tofik Dibi en Giel Beelen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op dinsdag 10 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie