Een of meerdere fractievoorzitters hebben mogelijk geheime informatie gelekt. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek daarnaar teruggeven aan de Tweede Kamer. Dit moest omdat de organisatie zelf niet bevoegd is om door te rechercheren op Kamerleden. Het presidium van de Kamer moet nu bepalen wat de vervolgstappen zijn. Het onderzoek werd ingesteld nadat duidelijk werd dat 1,8 miljoen Nederlandse telefoongegevens bij de Amerikaanse NSA waren beland.
Ferry Mingelen schuift aan met het laatste nieuws.
Via de ziekenhuisapotheker van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heeft het ziekenhuis jarenlang miljoenen euro’s winst kunnen maken op de productie en levering van heroïne. In hun boek onthullen journalisten
Bas Soetenhorst en
Jeroen Wester hoe deze productie en handel van heroïne jarenlang geheim kon blijven. In Pauw vertelt het duo het verhaal van de zogenaamde ‘heroïne-bv’ en de overeenkomst met het ministerie van Volksgezondheid, dat alles rondom de heroïnehandel geheim moet blijven.
Oud-raadslid Bert van der Roest verduisterde tienduizenden euro’s bij de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws. Dit voorval kostte hem niet alleen zijn zetel, maar ook zijn reputatie. De rechter veroordeelde hem onder meer voor een taakstraf van 240 uur. Over zijn ervaringen schreef hij de roman ‘De leugen voorbij’. Vanavond praat hij bij Pauw voor het eerst op televisie over de affaire.
In de film The Program, die volgende week in première gaat, wordt het verhaal vertelt over het dopingprogramma waarmee
Lance Armstrong zeven keer de Tour de France won. Ex-wielrenner
Thomas Dekker speelt een rol in de film, waarvoor hij drie weken lang op sets in
Engeland, Frankrijk en België stond. Dekker praat over de opnames en zijn nieuwe carrière-move. En met sportjournalist
Thijs Zonneveld bespreekt Dekker het recente dopingnieuws; de onthulling van een groot, door de staat aangestuurd dopingprogramma voor Russische atleten. Vrijdag aanstaande praat de Internationale Atletiek Federatie over een schorsing van de Russische atletiekploeg.
Onderzoek wijst uit dat één derde van de werknemers met de baas meelacht, ook al vinden ze de grap niet leuk. Ze doen dit om een wit voetje te krijgen bij de werkgever. De vraag van vandaag: Welke slechte grappen kwamen niet helemaal goed aan?
In deze uitzending van Pauw waren
Bas Soetenhorst,
Thijs Zonneveld,
Jeroen Wester en
Ferry Mingelen te gast. De presentatie was in handen van
Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op woensdag 11 november door de VARA.