Uitzending
Pauw - 1-6-2018

1-6-2018

Pauw

2023 x bekeken | 0 reacties
5
FREEK DE JONGE KIJKT TERUG OP WK VAN 1978 IN ARGENTINIË
Vrijdag in de laatste Pauw van dit seizoen een optreden van cabaretier Freek de Jonge. Hij voerde veertig jaar geleden samen met Bram Vermeulen (Neerlands Hoop) actie tegen de deelname van het Nederlands Elftal aan het WK voetbal van 1978 in de dictatuur Argentinië. Bloed aan de Paal! Over twee weken gaat het WK 2018 van start in Rusland en Freek werpt de vraag op of het toernooi in deze tijd op zijn plek is.

ISA HOES EN HAAR ZOON MERLIJN KAMERLING OVER GENERATIE Z
Ze zijn vastgekluisterd aan hun telefoon en hangen hele dagen in de sportschool. De Generatie Z heeft lak aan werkgevers en ouders. Niet omdat ze niet weten wat goed voor hen is, maar omdat ze het zelf véél beter weten. Dat geldt zeker ook voor de 19-jarige Merlijn Kamerling. Hij woont nog bij zijn moeder en heeft werkelijk geen idee wat hij aan moet met zijn leven. Daarom onderzoekt hij in de vijfdelige serie 'Falen en Opstaan' onder toeziend oog van de camera hoe hij volwassen moet worden. Merlijn duikt in zijn eigen hoofd om uit te zoeken hoe hij zichzelf een schop onder zijn kont kan geven, want zo kansloos is hij en zijn generatie allerminst. In de serie heeft zijn moeder, Isa Hoes, een terugkerende rol. Zij probeert zijn zoon te voorzien van de broodnodige adviezen. Vrijdag schuiven ze samen aan bij Pauw.

MAARTEN VAN DER WEIJDEN WIL DE ELFSTEDENTOCHT ZWEMMEN
Over minder dan 80 dagen begint Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden aan een historische zwemtocht. Van 18 tot en met 20 augustus zwemt de Alkmaarder als eerste ooit de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Wat zijn de grootste bedreigingen voor een man die bijna 200 kilometer door de Friese wateren gaat afleggen? Hij vertelt het vanavond bij Pauw!

In deze uitzending van Pauw waren Freek de Jonge, Isa Hoes en Maarten van der Weijden te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Pauw werd uitgezonden op vrijdag 1 juni door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie