Uitzending
Pauw & Witteman - 8-12-2011

8-12-2011

Pauw & Witteman

1174 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Peter d'Hamecourt, Peter Verhaar, Nout Wellink, Auke Kok en Viggo Waas.

Peter Verhaar en Nout Wellink
Vandaag is oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink voor de tweede maal verhoord door commissie-De Wit. De Parlementaire Enquête Financieel Stelsel, beter bekend als de commissie-De Wit, zit in de vijfde en laatste week van verhoren. De commissie onderzoekt de politieke besluitvorming rond de kredietcrisis van 2008/09. Financieel expert Peter Verhaar volgde ook vandaag weer voor ons de verhoren bij de commissie-De Wit. Naast Wellink werd ook voormalig minister-president Jan-Peter Balkenende verhoort. Ook gaan Verhaar en Wellink in op de Eurotop die vanavond begint. De regeringsleiders van de Europese Unie komen in Brussel bijeen om tot een reddingsplan te komen dat de rust op de financiële markten moet doen wederkeren.

Peter d'Hamecourt
In Rusland wordt massaal gedemonstreerd tegen de fraude bij de nationale Doemaverkiezingen van afgelopen zondag. Premier Poetins Verenigd Rusland won daarin bijna de helft van de stemmen, maar volgens Russische waarnemingsgroepen en oppositiepartijen was daarbij sprake van massale stemfraude en stemden in werkelijkheid 30% of minder van de kiezers op Verenigd Rusland. Peter d'Hamecourt was van 1989 tot 2008 correspondent in Moskou, Rusland. Hij woont nog steeds in Rusland. In oktober verscheen zijn boek Vladimir Poetin: Het koningsdrama. D'Hamecourt vertelt in zijn boek dat Rusland eigenlijk een monarchie is, want macht hangt al eeuwen aan een persoon. Poetin is de koning en Medvedev was drie jaar onderkoning.

Auke Kok en Viggo Waas
Er was voor Ajax niet veel nodig om de volgende ronde in de Champions League te bereiken. Zelfs als de Amsterdammers gisteren zouden verliezen van Real Madrid, zou Olympique Lyon alleen door kunnen op doelsaldo. Alleen als Ajax een flinke nederlaag zou leiden en Olympique Lyon met een stevige voorsprong won, zat een volgende ronde er niet in. Cabaretier Viggo Waas heeft jaren geleden bij Ajax gevoetbald. Hij is samen met voetbalhistoricus Auke Kok te gast om te praten over de wedstrijd van gisteren, en de geschiedenis van verkochte voetbalwedstrijden.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 8 december door de VARA en NTR. Te gast waren Auke Kok, Nout Wellink, Peter d'Hamecourt en Viggo Waas. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie