Uitzending
Pauw & Witteman - 4-2-2013

4-2-2013

Pauw & Witteman

1951 x bekeken | 1 reacties
7
Gasten: Jelle Brandt Corstius, Erik de Vlieger, Joanna, Jan Willem de Vriend en Sander Dekker.

Sander Dekker
Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker heeft vandaag 52 scholen het predicaat 'Excellente School 2012' gegeven. De ceremonie vond plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De winnende scholen bestaan uit 31 basisscholen en 21 scholen uit het voortgezet onderwijs. Ze zijn uitgekozen als 'Excellente School' vanwege hun uitstekend behaalde resultaten en de omstandigheden waarin zij hun doelstellingen behaald hebben. Daarnaast is het van belang of de scholen extra aandacht besteden aan leerlingen die meer hulpbehoevend zijn. Wat maakt de winnende scholen zo bijzonder? Waarom hebben zij het predicaat gewonnen? Met welk doel is het predicaat in het leven geroepen? Hoe is binnen het onderwijs op het predicaat gereageerd? Vanavond vertelt staatssecretaris Sander Dekker erover in Pauw & Witteman.

Jan Willem de Vriend
Vanavond vertelt dirigent Jan Willem de Vriend in Pauw & Witteman over zijn spitsconcert en de componist Chopin. Pianist Dang Thai Son zal een voorproefje geven van het spitsconcert en speelt een stuk uit het Tweede Pianoconcert van Chopin.

Jelle Brandt Corstius en Erik de Vlieger
Een Kamermeerderheid is voor het aanpakken van oud-bestuurders van SNS Reaal. Als er via een enquête wordt vastgesteld dat de SNS-top van wanbeleid kan worden beschuldigt, is het wellicht mogelijk bonussen terug te halen van topbestuurders. Vorige week werd bekend dat SNS Reaal wordt genationaliseerd om faillissement te voorkomen. De staat neemt de bank voor 3,7 miljard euro over. Door deze maatregel verliezen onder andere particuliere beleggers hun aandelen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 4 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Jelle Brandt Corstius, Erik de Vlieger, Sander Dekker en Jan Willem de Vriend. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie