Uitzending
Pauw & Witteman - 30-3-2011

30-3-2011

Pauw & Witteman

2358 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Johan Derksen, Ike Teuling, Simon Rozendaal en Frans Bauer.

Simon Rozendaal en Ike Teuling
De aardbeving en tsunami van 11 maart brachten de verouderde kerncentrale van Fukushima in ernstige problemen en hebben daarmee het debat over kernenergie weer nieuw leven ingeblazen. Dat leidde er bijvoorbeeld toe dat Bondskanselier Merkel in Duitsland besloot alle oudere kerncentrales voorlopig te sluiten. Ook in Nederland werden Kamervragen gesteld over de veiligheid van de Nederlandse centrale in Borssele. Vanavond in Pauw & Witteman gaan Simon Rozendaal en Ike Teuling in debat over de veiligheid van kernenergie.

Frans Bauer
Vandaag presenteert Frans Bauer zijn nieuwe album Een nieuw begin aan de pers. Na een ellendig jaar klom de zanger voor het eerst zelf in de pen en creŽrde daarmee naar eigen zeggen de "Bauersound". Hij wilde terug naar de basis, met nummers die wat serieuzere van toon zijn dan een nummer als Heb je even voor mij. Zo schreef hij onder meer een nummer voor zijn vader, die aan longkanker leed, maar inmiddels genezen is verklaard. Ook schreef hij een nummer voor zijn vrouw Mariska, Wat moet ik toch zonder jou.

Johan Derksen
In een persconferentie maakte Ajax-voorzitter Uri Coronel vanavond bekend dat het driekoppige bestuur van Ajax zijn positie ter beschikking stelt. Zij zagen dit als de oplossing die het beste is voor de toekomst van de club. In een persbericht stellen zij het huidige proces 'uiterst schadelijk' voor de club te vinden en met dit besluiten hopen zij de club ruimte te bieden om uit deze dreigende impasse te raken. Oorzaak van de impasse was het adviesrapport van Johan Cruijff, wat ingrijpende veranderingen voorstelde, waar de directie niet mee akkoord kon gaan. Vanavond zit Johan Derksen aan tafel bij Pauw & Witteman om uit te leggen wat de ontwikkelingen zijn en wat voor gevolgen dit zal hebben.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 30 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Frans Bauer, Johan Derksen en Simon Rozendaal. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie