Uitzending
Pauw & Witteman - 3-5-2011

3-5-2011

Pauw & Witteman

1326 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Mei Li Vos, Dick Berlijn, Alexander Pechtold en Bart Knols.

Mei Li Vos
Ex-PvdA-Kamerlid Mei Li Vos roept PVV’ers op woensdag niet bij de dodenherdenking aanwezig te zijn. In het verkiezingsprogramma (pag. 35) van de PVV staat dat we op 4 mei “de slachtoffers van het (nationaal) socialisme” gedenken. Vos noemt de passage uit het PVV-programma “meer dan een woordgrapje”. Volgens haar is de PVV bezig “de werkelijkheid te reframen en de geschiedenis te herschrijven”, zo schrijft zij in een ingezonden brief in Trouw. Vos gaat vanavond in Pauw & Witteman in op haar oproep in Trouw aan de PVV.

Dick Berlijn
Een etmaal na de dood van Osama bin Laden wordt steeds meer duidelijk over de operatie. Zo blijkt het ingrijpen de codenaam Operatie Geronimo te hebben meegekregen. De regering, de legertop en de leiding van inlichtingendiensten en andere topfunctionarissen volgden de operatie via spionagesatellieten. Oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn gaat vanavond in op Operatie Geronimo waarbij Bin Laden is uitgeschakeld. Ook gaat hij in op wat voor mogelijke gevolgen dit heeft voor de Kunduz-missie.

Bart Knols
Vanavond vertelt entomoloog Bart Knols in Pauw & Witteman over volksvijand nummer 1: de mug. Volgens de insectenkenner zorgt het veranderende klimaat en de toenemende globalisering ervoor dat ook Nederland zich in de toekomst moet wapenen tegen invasies van nieuwe muggensoorten en tropische aandoeningen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 3 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Mei Li Vos, Dick Berlijn en Alexander Pechtold. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie