Uitzending
Pauw & Witteman - 22-11-2011

22-11-2011

Pauw & Witteman

1803 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Nilgün Yerli, Sabri Saad el Hamus, Peter Verhaar en Thom Hoffman.

Nilgün Yerli
Weer met Henk, de nieuwe theatervoorstelling van cabaretière en schrijfster Nilgün Yerli, gaat over liefde. Dus ook over vertrouwen, teleurstelling en vernieuwing. Maar wat is liefde, wat is ware liefde, en wat is überhaupt waar? Nilgün speelt een spel met het Nederland van nu. Multi-culti Nederland waar voor ieder wat wils is. Waar de verschillen groot zijn, maar waar we één ding gemeen hebben en willen; de liefde.

Peter Verhaar
In Europa wordt het ene na het andere land afgewaardeerd door kredietbeoordelaars. De schuldencrisis heeft een duidelijk effect op de Europese economie. De Amerikaanse economie staat er niet veel beter voor. Sterker, volgens sommigen slechter. Toch geeft kredietbeoordelaar Moody's het land nog altijd de hoogste kredietrating, AAA. Financieel expert Peter Verhaar vertelt vanavond in Pauw & Witteman hoe dat kan, en hoe het komt dat zowel de VS als Europa grote moeite hebben om een oplossing te vinden voor de schuldencrisis.

Thom Hoffman
Ze worden beschoten, geramd, vereerd en gehaat. De fanatieke walvisredders van Sea Shepherd zijn controversieel, maar wereldberoemd. Met herkenbare zwarte schepen bevaren ze de wereldzeeën om walvisjagers van hun werk te houden. Daarbij durven ze ver te gaan. Met kapitein Paul Watson aan het roer proberen ze walvisschepen te vernielen, in de weg te varen of zelfs te enteren. Ze belanden regelmatig in precaire situaties. Het avontuurlijke karakter van Sea Shepherd spreekt tot de verbeelding. Animal Planet maakte de succesvolle serie Whale Wars over Watson en zijn actievoerders. Ook documentairemaker Peter Brown zit al dertig jaar op de schepen van Sea Shepherd. Hij werkte aan zijn film Confessions of an Eco-Terrorist die deze week te zien is op IDFA. Hij is vanavond te gast bij Pauw & Witteman. Naast Peter Brown is Thom Hoffman te gast. Hij bracht enige tijd door op een schip van Sea Shepherd om foto's te maken en zich voor te bereiden op een (overigens nooit gemaakte) film over Paul Watson.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 22 november door de VARA en NTR. Te gast waren Cornelis Willem Heuckeroth, Nilgun Yerli, Sabri Saad el Hamus, Thom Hoffman en Paul Watson. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie