Uitzending
Pauw & Witteman - 19-4-2012

19-4-2012

Pauw & Witteman

864 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Ad Koppejan, Arjen Lubach, Quirine Eijkman, Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder.

Ad Koppejan
CDA-Kamerlid Ad Koppejan steunt het voorstel van staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker om de Hedwigepolder deels onder water te zetten. Koppejan was de afgelopen jaren een van de felste bestrijders van het doorprikken van de polder. Als het voorstel van Bleker wordt uitgevoerd komt ongeveer een derde deel van de Zeeuwse polder onder water te staan. Het ontpolderen is een natuurcompensatie aan Vlaanderen voor het uitdiepen van de Westerschelde. Nederland had eerder toegezegd dat de hele polder onder water zou worden gezet, maar het kabinet Rutte is daarop teruggekomen. Ad Koppejan is vanavond te gast om zijn standpunt te bespreken. Bekijk hieronder eerdere gesprekken bij Pauw & Witteman over het ontpolderen van het Zeeuwse grondgebied.

Arjen Lubach
Schrijver en cabaretier Arjen Lubach heeft met zijn boek Magnus de Dioraphte jongerenliteratuur Prijs 2012 (DJP) gewonnen. De DJP is de enige literaire prijs voor jongerenliteratuur in Nederland en Vlaanderen. DJP bekroont boeken die goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en rijkt een prijs uit van 15.000 euro.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 19 april door de VARA en NTR. Te gast waren Arjen Lubach en Ad Koppejan. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie