Uitzending
Pauw & Witteman - 19-4-2011

19-4-2011

Pauw & Witteman

2450 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Anneke Stehouwer, Barbara Klunder, Petra Stienen en Frans Timmermans.

Petra Stienen en Frans Timmermans
Vanmiddag maakte de Syrische staatstelevisie bekend dat de noodtoestand in SyriŽ na 48 jaar is opgeheven. De opheffing was al eerder aangekondigd en is vooral bedoeld om de toenemende protesten tegen president Assad in te perken. Deze strategie lijkt vooralsnog niet te werken. In de uitzending gaan arabist Petra Stienen en PvdA-buitenlandwoordvoerder Frans Timmermans in op de situatie in SyriŽ. Stienen woonde jarenlang in SyriŽ en werkte er als mensenrechtendiplomaat.

Anneke Stehouwer
De weduwe van Martin Bril, Anneke Stehouwer bundelde in Het evenwicht een selectie die zij maakte uit de columns, brieven, mails en gedichten die Bril tijdens zijn ziekte schreef. In de zomer van 2008 werd er slokdarmkanker geconstateerd bij Bril. Hij bleef doorschrijven en deed op deze manier verslag van zijn ziekte. Bril overleed op 22 april 2009 op 49-jarige leeftijd.

Barbara Klunder
Het Openbaar Ministerie (OM) eist de maximale straf van twaalf jaar zonder tbs cel tegen de Friese Sietske H. Volgens het OM is bewezen dat zij haar vier pas geboren baby's heeft gedood tussen 2003 en 2009. Vandaag stond H. hier voor terecht in de rechtbank in Leeuwarden. Uit paniek bracht Sietske H. de kindjes na de geboorte om door verstikking. ďIk wilde hoe dan ook dat niemand erachter kwam dat ik in verwachting wasĒ, aldus H. De rechtbank heeft de hele dag uitgetrokken voor deze spraakmakende zaak. H.ís advocaat Barbara Klunder gaat vanavond in op de zaak.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 19 april door de VARA en NTR. Te gast waren Frans Timmermans en Petra Stienen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee