Uitzending
Pauw & Witteman - 15-4-2011

15-4-2011

Pauw & Witteman

1932 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Bart Chabot, Bertus Hendriks, Gjalt Jellesma en Heleen de Waal.

Bertus Hendriks
Advocaat Bram Moszkowicz wraakt de rechtbank opnieuw, omdat de rechters een schijn van partijdigheid zouden hebben gewekt. Vanmiddag zei Moszkowicz dat Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks meineed heeft gepleegd. De rechter stelde na een korte schorsing vast dat de conclusie van Moszkowicz onjuist is.

Gjalt Jellesma
Het is een gemiste kans dat signalen en meldingen over Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse misbruikzaak, niet geleid hebben tot een verdenking of een strafrechtelijk onderzoek. Dat concludeert de commissie-Gunning in het vandaag gepubliceerde rapport over de zaak.

Heleen de Waal
Aanstaande zaterdag verschijnt het boek Halve lucht, waarin voormalig AIVD-medewerker Heleen de Waal verslag doet van de periode waarin ze werd verdacht van het lekken van staatsgeheimen naar De Telegraaf. De Waal werkte al twaalf jaar bij de dienst toen ze in juni 2009 werd aangehouden. Tijdens de eerste dagen bleef ze verstoken van elk contact met de buitenwereld.

Bart Chabot
Dit jaar vieren we zestig jaar televisie. In de nieuwe rubriek Uit den ouden doosch van Pauw & Witteman bespreekt onze politiek watcher Bart Chabot zijn favoriete politieke tv-momenten. Vanavond gaat hij in op Marcus Bakker. De Nederlandse politicus was van 1963 tot 1982 fractievoorzitter van de Communistische Partij Nederland (CPN). Als Kamerlid maakte Bakker naam met zijn in humor verpakte kritiek en zijn manier van debatteren.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 15 april door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot, Bertus Hendriks, Marcus Bakker en Gjalt Jellesma. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie