Uitzending
Pauw & Witteman - 18-3-2011

18-3-2011

Pauw & Witteman

1502 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Diederik Samsom, Christ Klep, Bettine Vriesekoop en Mark Tuitert.

Christ Klep
Vanavond in Pauw & Witteman reageert militair historicus Christ Klep op de laatste ontwikkelingen omtrent LibiŽ.

Diederik Samsom
Nog steeds is de situatie rond de kerncentrale Fukushima niet onder controle. Ondanks vele pogingen lukt niet om de oververhitte reactoren af te koelen. Het stralingniveau rond de centrale blijft hoog en het Japanse atoomagentschap heeft vandaag het alarmniveau verhoogd van vier naar vijf. Schaal vier houdt in dat een kernongeluk alleen consequenties heeft op lokaal niveau. Schaal vijf betekent dat de consequenties verder reiken. Is de zaak nog te redden? Daarover praat Tweede Kamerlid en kernfysicus Diederik Samsom (PvdA) vanavond in Pauw & Witteman.

Bettine Vriesekoop
De Boekenweek staat dit jaar in het teken van Curriculum Vitae - Geschreven portretten. In het kader hiervan ontvangt Pauw & Witteman een serie aan gasten die vertellen over hun favoriete biografie. Vanavond aan tafel: Bettine Vriesekoop.

Mark Tuitert
In zijn boek Zonder strijd geen overwinning schrijft Mark Tuitert hoe hij van net-nietschaatser, geteisterd door valpartijen, ziektes en blessures, uiteindelijk olympische kampioen werd. Tuitert is openhartig over zijn jeugd, de bittere scheiding van zijn ouders en hoe zijn coach Jac Orie hem begeleidde op de weg naar succes.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 18 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Mark Tuitert, Bettine Vriesekoop, Diederik Samsom en Christ Klep. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!