Uitzending
Pauw & Witteman - 13-10-2009

13-10-2009

Pauw & Witteman

2122 x bekeken | 0 reacties
5
Jeroen en Paul ontvangen vanavond: Unico Glorie, Johan Derksen, Halina Reijn en Dion Bartels.

Dion Bartels
Advocaat Dion Bartels is van plan de kopstukken van DSB Bank aansprakelijk te houden voor de ondergang van de bank. Bartels wil dat doen namens DSB-spaarders die meer dan 100.000 euro op de bank hebben staan. Het gaat om vierduizend gedupeerden. Zij kunnen zich op de website van Bartels Advocaten melden. Bartels wil morgen een procedure starten tegen onder anderen Dirk Scheringa, Hans van Goor en Gerrit Zalm.

Halina Reijn
Halina Reijn speelt de monoloog La Voix Humaine (1927) van de Franse dichter Jean Cocteau, over een vrouw die in de steek is gelaten door haar minnaar. Voor de solovoorstelling ontving ze in mei van dit jaar de prijs voor beste actrice op het internationale festival Kontakt in het Poolse Torun. In september speelde Reijn het stuk op het New Island Festival in New York vanwege de viering van de 400 jaar lange relatie tussen Nederland en de Amerikaanse stad. De Nederlandse première van La Voix Humaine is op 13 oktober.

Johan Derksen
Volgens een persbericht op de website van AZ is de club niet in gevaar ondanks de verwikkelingen bij hoofdsponsor DSB Bank. Het sponsorbedrag voor dit seizoen is overgemaakt en volgens de licentiecommissie van de KNVB voldoet de club aan alle eisen. Maar die beoordeling door de KNVB vond vorige week plaats en toen stond DSB Bank nog overeind. Hoe is de situatie van de landskampioen nu de hoofsponsor wordt geleid door een curator en niet langer door suikerook Scheringa? Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International, over de toekomst van AZ.

Unico Glorie
"Ik ben verslagen, verdoofd, leeg en intens verdrietig." Dat waren de woorden van Marco Borsato nadat The Entertainment Group op 22 september failliet werd verklaard. De zanger zei op zijn huis en gezin na alles kwijt te zijn. Unico Glorie was net als Marco Borsato groot-aandeelhouder van The Entertainment Group, maar hield zich tijdens de woelige periode op de achtergrond. Hij doet vanavond in Pauw & Witteman zijn verhaal over de ondergang van het artiestenbureau. Volgens Glorie had het bedrijf gered kunnen worden en vertelde Marco Borsato niet de gehele waarheid.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 13 oktober door de VARA en NTR. Te gast waren Dion Bartels, Halina Reijn, Johan Derksen en Unico Glorie. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie