Uitzending
Over Mijn Lijk - 20-1-2008

20-1-2008

Over Mijn Lijk

5704 x bekeken | 0 reacties
6
Patrick volgt Gwendo, Karina, Patrick, Emmy en Margreet. Karina is 22 jaar. Tijdens vrijwilligerswerk in Zambia kreeg zij erg last van haar bovenbeen. Wekedelenkanker en later uitzaaiingen in de longen werden geconstateerd. Haar wens om lerares te worden heeft zij moeten opgeven, maar Karina probeert extra te genieten van leuke uitstapjes met vrienden en familie. De 33-jarige kunstenaar Patrick zat volgens de artsen in zijn 'bonustijd'. Zijn ongeneeslijke hersentumor weerhield hem er niet van om vrolijke schilderijen te blijven maken. Samen met een goede vriend runde hij het artistieke bedrijfje Happyheads Labaratory. Patrick is inmiddels overleden. Margreet, 34 jaar en moeder van de vierjarige Sven, vocht al eerder tegen borstkanker. Zij dacht de strijd gewonnen te hebben, maar later werden toch ongeneeslijke uitzaaiingen geconstateerd. Voorlopig geniet ze van haar gezin, maar Margreet moet haar zoontje toch een keer vertellen dat zijn moeder dood gaat. Rasoptimist Gwendo kan door eerdere gevechten met kanker de hele wereld aan, maar is ook realistisch. Het gevecht met de bijzondere kanker, teelbalkanker in zijn hoofd, gaat de 26-jarige niet winnen. Hij is opgegeven, maar opgeven doet hij niet. Hij leeft nu graag op het randje en blijft uitdagingen opzoeken. Tot voor kort had de 33-jarige Emmy het leventje dat zij graag wilde leiden. Plezier in het werken, samenwonen met haar vriend in hartje Amsterdam en genieten van het leven. Sinds 2006 overschaduwt borstkanker haar mooie bestaan en doet zij alleen nog maar de dingen die zij echt leuk vindt: kunst maken en genieten! Karina (22) neemt een drastische beslissing; ze laat al haar haar eraf scheren. In het ziekenhuis, waar ze een belangrijke uitslag krijgt, laat ze Patrick haar kale koppie zien. Ook het uiterlijk van Emmy (33) is sinds het begin van haar ziekte behoorlijk veranderd. Om wat inspiratie op te doen voor een nieuwe look bezoekt ze een beautybeurs. Het liefst wil ze een hanekam. Bij Margreet (34) is het moederdag. En haar zoontje Sven heeft hiervoor natuurlijk het een en ander ingestudeerd én een cadeautje gemaakt. Gwendo (25) houdt wel van wat spanning in zijn leven. Na bungeejumpen en paragliden is het tijd voor de laatste ultieme kick in dat rijtje; parachutespringen! En Patrick (33) gaat, nu zijn kist klaar is, ook op pad voor zijn uitvaart.

Presentatie: Patrick Lodiers.

Deze uitzending van het programma Over mijn lijk is uitgezonden op zondag 20 januari door BNN. De presentatie was in handen van Patrick Lodiers.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Tim Hoffman neemt presentatie over

  Tim Hoffman neemt presentatie over

  17-9-2018

  Patrick volgt Gwendo, Karina, Patrick, Emmy en Margreet. Karina is 22 jaar. Tijdens vrijwilligerswerk in Zambia kreeg zij erg last van haar bovenbeen. Wekedelenkanker en later uitzaaiingen in de longen werden…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten