Uitzending
Opium TV - Opium op Oerol: 24 juni 2011

Opium op Oerol: 24 juni 2011

Opium TV

24-6-2011

| 1282 x bekeken | 0 reacties
6
In deze laatste uitzending vanaf Terschelling ontvangt Cornald Maas cabaretier en columnist Joep van Deudekom. (Joep speelt momenteel in de voorstelling Het werkt wel met Nuhr). Hoe kijkt hij naar het Oerol festival en haar bezoekers? En wat vindt hij van het rauwe en ongepolijste danstheater van T.R.A.S.H.?

Disorderly Conduct
T.R.A.S.H. staat bekend als modern emotioneel en fysiek danstheater, dat ook weleens ‘blauwe-plekken-theater’ is genoemd. Op Oerol te zien met hun voorstelling Disorderly Conduct, een voorstelling die wordt omschreven als een liefdesverhaal. Het gaat over de paradox van het leven: we weten soms dat dingen die we doen slecht zijn maar toch blijven we het doen. Waarom? Is het de sleur waar we in blijven hangen?

Tweede Natuur
Ook gaan we terug naar de natuur, de Tweede Natuur. Actrice Maria Kraakman speelt in de voorstelling Tweede Natuur en vertelt over de mens als diersoort, de schoonheid van de mens en wat er allemaal kan misgaan als de mens zijn intrede doet in de natuur. Met een autootje dat door het landschap racet, metershoge ontploffingen en zakken paprikachips kan de bezoeker zelf opmaken welke sporen de diersoort mens achterlaat.

Eefje de Visser
Zangeres Eefje de Visser sluit deze reeks af en laat horen hoe volgens haar Oerol klinkt.

Deze uitzending van het programma Opium TV met de titel Opium op Oerol: 24 juni 2011 is uitgezonden op vrijdag 24 juni door de AVRO. Te gast waren Joep van Deudekom en Maria Kraakman. De presentatie was in handen van Cornald Maas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie