Uitzending
Opium TV - Opium

Opium

Opium TV

30-11-2013

| 1479 x bekeken | 0 reacties
6
Cornald Maas praat zaterdag met actrice Monique van de Ven over haar sabbatical, waarin ze het drukker heeft dan ooit. Ook ontvangt hij de band Loïs Lane met de zusjes Monique en Suzanne Klemann. In de jaren negentig was de band een van de grootste acts van Nederland. Nu, na veertien jaar, brengen ze weer een nieuw album uit. Met schrijfster Nelleke Noordervliet wordt de viering van 200 jaar Koninkrijk en ander actueel cultureel nieuws besproken en Maarten Heijmans zingt in het kader van de Nacht van Ramses één van diens mooiste chansons.

Actrice Monique van de Ven werd geboren in het Noord Brabantse Zeeland en groeide op in Rijswijk. Na slechts 1 jaar Toneelschool Maastricht debuteerde ze naast Rutger Hauer in Jan Wolkers 'Turks Fruit'. Deze film was de start van een succesvolle carrière. Er volgden rollen in televisieseries en (tele)films, maar ook als regisseuse en ambassadrice van UNICEF is Monique actief. Zondag 1 december start het nieuwe seizoen van Dokter Deen bij omroep Max, waarin ze als huisarts Maria de hoofdrol speelt. Na een 41 jaar achtereenvolgend hard werken is ze nu toe aan een beetje rust en last een sabbatical in. Maar of het nu echt minder druk wordt...

De zusjes Monique en Suzanne Klemann zijn terug van weg geweest. Na dertien jaar radiostilte brengen zij een nieuw album uit onder de bekende bandnaam Loïs Lane. Deze band brak eind jaren tachtig door met de hit 'Its the First Time' en behield in de jaren negentig het succes met onder andere het nummer 'Fortune Fairytales'. In 1991 vroeg popster Prince de dames mee op zijn Europese tour. In 2000 werd het rustiger rondom het duo omdat ze besloten de prioriteit te leggen bij het moederschap. Toch is Loïs Lane nooit weg geweest en met deze nieuwe plaat hopen zij een doorstart te maken. 'Wat is er veranderd door de jaren en wat deed hen besluiten toch de studio weer in te duiken?' Cornald Maas gaat het gesprek met de zusjes aan.

Met schrijfster Nelleke Noordervliet neemt Cornald het culturele nieuws van de afgelopen week door en Maarten Heijmans besluit de uitzending met een chanson van Ramses Shaffy. Vanaf januari zendt de AVRO een vierdelige dramaserie over het leven van de zanger uit en zondag vindt in het DeLaMar Theater een speciale 'Nacht van Ramses' plaats. Ter ere van zijn vierde sterfdag en omdat hij dit jaar tachtig zou zijn geworden, vindt een weergaloos muzikaal feest plaats waar artiesten als Frank Boeijen, Ernst Daniël Smid, Spinvis, Janne Schra en vele anderen zijn repertoire ter gehore zullen brengen.

John Buijsman en Jasper Krabbé waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV met de titel Opium werd uitgezonden op zaterdag 30 november door de AVRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie