Uitzending
Opium TV - Opium

Opium

Opium TV

16-11-2013

| 909 x bekeken | 0 reacties
6
In de culturele talkshow Opium TV blikt Cornald Maas met radio- icoon Frits Spits terug op diens rijke loopbaan als radiomaker. Spits stopt eind dit jaar met zijn programma Tijd voor Twee. Singer-songwriter Tim Knol nam een sabbatical en vond zichzelf opnieuw uit. Eefje de Visser treedt op, cabaretier Ronald Snijders bedacht duizend nieuwe woorden en zakenvrouw Sylvia Tóth bespreekt het culturele nieuws. Bekijk hier de uitzending terug!

Het onmiskenbare stemgeluid van Frits Spits is al veertig jaar te horen op de radio in programma’s als De Avondspits, Met het Oog op Morgen, Langs de Lijn en Tijd voor Twee. Ook presenteerde hij televisieprogramma’s als Ontbijt tv, Nieuwsspits en Ook dat Nog. Spits won de Zilveren Reismicrofoon, de Groenman- taalprijs en verschillende Marconi Awards. Wat heeft de radio voor hem betekend?.

Tim Knol breekt in 2010 door met de single ‘Silverman Hotel’. Hij wint een Edison voor zijn eerste album, scoort een hit met het nummer ‘Sam’ en staat op veel festivals. Na twee jaar ononderbroken optreden en toeren last hij begin 2012 een sabbatical in. Tijdens dat jaar besluit een groot deel van zijn band te gaan spelen met Douwe Bob. Knol heeft zich naar eigen zeggen hervonden en produceerde z’n derde album zelf. Hoe kijkt hij terug op het afgelopen jaar, wat heeft hij geleerd en vooral, hoe ziet zijn toekomst eruit?

In 'Opium was erbij' zijn we op bezoek bij Ronald Snijders. Ronald is cabaretier, absurdist, schrijver en een behoorlijk slim mens (afgelopen zomer behaalde hij de finaleweek van De Slimste Mens van de NCRV). Na verschillende theater-, radio-, televisieprogramma's en boeken, bedacht Snijders voor 'De Alfabetweter' 1000 kansloze neologismen en nieuwe woorden. Het boek komt op 15 november uit.

Ze komt uit een muzikale familie en haar oom leerde haar uiteindelijk gitaar spelen. Eefje de Visser verzorgt deze week de livemuziek. Samen met producer Marcel Tegelaar bracht Eefje in 2011 haar debuutalbum Koek uit. De Nederlandstalig melancholische en creatieve muziek werd zeer goed ontvangen. Ze stond op festivals als Lowlands, Oerol, into the Great Wide Open en Noorderslag en toerde langs de Nederlandse theaters. Haar tweede album 'Het is' kwam deze zomer uit.

In deze uitzending van Opium TV waren Frits Spits, Sylvia Toth, Ronald Snijders en Tim Knol te gast. John Buijsman en Jasper Krabbé waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV met de titel Opium werd uitgezonden op zaterdag 16 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie