Uitzending
Opium TV - 6-12-2014

6-12-2014

Opium TV

1586 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder andere een eerbetoon aan de in 2006 overleden zanger Robert Long en aandacht voor jonge theatermakers uit SyriŽ, BosniŽ en Iran die naar Nederland kwamen en hun levensverhalen vertellen in de voorstelling 'Nobody Home'.

Robert Long
Paul de Leeuw, Remy van Kesteren en Robert Longs weduwnaar Kristof Rutsaert komen praten over de artistieke nalatenschap van Robert Long. Op zijn nieuwe album De Leeuw Zingt Long brengt Paul de Leeuw onder andere samen met harpist Remy van Kesteren een eerbetoon aan Robert Long. Op de plaat staan eigen vertolkingen van bekende en minder bekende liedjes van Robert Long (1943 - 2006).

Henry Schut
Sportpresentator Henry Schut geeft zijn commentaar op het culturele nieuws.

Nobody Home
Nobody home is een theatervoorstelling over ontwortelde mensen, op zoek naar een thuis. Vier jonge theatermakers - Daria Bukvic, Vanja Rukavina, Majd Mardo en Saman Amini - afkomstig uit hetzelfde geboortejaar, maar uit verschillende werelden, vertellen met vrolijke ernst over hun persoonlijke reizen.

Tony Oursler
Benno Tempel - directeur van het Gemeentemuseum Den Haag - bezoekt de tentoonstelling I/O underflow in de Oude Kerk. Speciaal voor de Oude Kerk heeft de befaamde Amerikaanse kunstenaar Tony Oursler een aantal ruimtelijke, multimediale projecties van licht en geluid ontwikkeld. De nieuwe videoperformances - opgenomen in Ourslers New Yorkse studio - zetten de gewelven, muren en glas-in-lood vensters van de kerk in een ander licht. Het is voor het eerst in 15 jaar dat Tony Oursler in Nederland exposeert.

Alex Klaasen
Alex Klaasen verzorgt samen met het Mantangi Kwartet de live muziek. Alleskunner Alex Klaasen maakte cabaretprogrammaís, speelde in musicals en acteerde. De klassieke muziek is altijd een van zijn grote liefdes geweest. Later deze maand is hij samen met het Mantangi Kwartet eenmalig te bewonderen in Het Concertgebouw in Amsterdam.

John Buijsman en Jasper Krabbť waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV werd uitgezonden op zaterdag 6 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee