Uitzending
Opium TV - 13-12-2014

13-12-2014

Opium TV

1398 x bekeken | 0 reacties
7
De uitzending staat in het teken van Annie M.G. Schmidt. Schrijfster Nelleke Noordervliet gaat in op haar literaire kwaliteiten, terwijl regisseurs Tim Oliehoek en Geert Lageveen vertellen over hoe ze de boeken van Annie M.G. Schmidt vertalen naar film en theater.

Jenny Arean
Cornald Maas neemt met zangeres, cabaretière en actrice Jenny Arean het culturele nieuws door.

Nelleke Noordervliet
Schrijfster Nelleke Noordervliet (bekend van het boek De naam van de vader) bespreekt de literaire kwaliteiten van Annie M.G. Schmidt. Ook het nog te verschijnen jubileumboek Die van die van u. Deze dichtbundel biedt een verrassende nieuwe kijk op het werk van Annie M.G. Schmidt, omdat er voor het eerst geen onderscheid wordt gemaakt tussen Schmidts gedichten voor kinderen en volwassenen.

Tim Oliehoek en Geert Lageveen
Hoe vertaal je de tot de verbeelding sprekende boeken van Annie M.G. Schmidt naar film en theater? Op die vraag gaan Tim Oliehoek (regisseur van de film Wiplala) en Geert Lageveen in. Lageveen regisseerde de theatervoorstelling Minoes, die momenteel in de Nederlandse theaters te zien is.

Live optreden Minoes
Ook de cast van de theatervoorstelling Minoes is te gast in de uitzending. De acteurs Sytske van der Ster (Minoes), David Lucieer (Tibbe), Rop Verheijen, Kim van Zeben, Theun Plantinga en Lauretta van de Merwe treden live op in de uitzending.

Lone van Roosendaal
Muziek is er van Lone van Roosendaal. Zij brengt het liedje Zeur niet uit de de Annie M.G. Schmidt-musical Heerlijkheid duurt het langst ten gehore. Heerlijkheid duurt het langst gaat in 2015 in première.

In deze uitzending van Opium TV waren Geert Lageveen, Jenny Arean, Lone van Roosendaal, Nelleke Noordervliet, Rop Verheijen, Sytske van der Ster en Tim Oliehoek te gast. John Buijsman en Jasper Krabbé waren in deze uitzending van Opium TV deskundige. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Deze uitzending van het programma Opium TV werd uitgezonden op zaterdag 13 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie