Uitzending
Opium TV - 28-9-2013

28-9-2013

Opium TV

1822 x bekeken | 0 reacties
6
Aanstaande zaterdag ontvangt AVRO-presentator Cornald Maas in de culturele talkshow Opium TV auteur Bas Heijne, Purper Ladies Gerrie van der Klei, Anouk van Nes, Céline Purcell en Mylou Frencken en auteur Arthur Japin.

Opium TV volgde de Surinaamse auteur Cynthia McLeod tijdens de première deze week van ‘Hoe duur was de suiker’, de openingsfilm op het Nederlands Filmfestival onder regie van Jean van de Velde. De film is gebaseerd op McLeods succesvolle debuutroman uit 1987 en vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in de suikercultuur van het achttiende-eeuwse Suriname.

‘De grootste auteur die Nederland ooit gekend heeft’, zo omschrijft schrijver en publicist Bas Heijne de man voor wie hij al dertig jaar een fascinatie heeft: Louis Couperus. Ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van Couperus schreef Heijne een essay en maakte hij samen met regisseur Jan Louter de documentaire ‘Louis Couperus, niet te stillen onrust’

De legendarische cabaretgroep Purper is terug in het theater en bestaat dit jaar uit vier vrouwen in een rok, in plaats van vier mannen in rokkostuum. Onder regie van Frans Mulder zullen Gerrie van der Klei, Anouk van Nes, Céline Purcell en Mylou Frencken ‘met een gezonde dosis zelfspot belichten hoe vrouwen van verschillende leeftijden vandaag de dag in het leven staan.’ Hoe ze dat gaan doen, vertellen ze zaterdag bij Opium TV.

'Eén man, twee vrouwen en een afgelegen huis op een zonnig vakantie-eiland. Een wrange komedie over liefde, trouw, overspel en wraak – voor iedereen die ooit geloofd heeft in de liefde.' Op 1 oktober verschijnt de nieuwe roman 'De man van je leven' van auteur Arthur Japin. Met hem neemt Cornald Maas het culturele nieuws van deze week door.

Deze uitzending van het programma Opium TV is uitgezonden op zaterdag 28 september door de AVRO. De presentatie was in handen van Cornald Maas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie