Uitzending
Opium TV - 20-4-2013

20-4-2013

Opium TV

1218 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week in Opium: de uitreiking van de Opzij Literatuurprijs met de vijf genomineerden, juryvoorzitter Inez Weski en Opzij hoofdredacteur Margriet van der Linden, acteur Huub Stapel bespreekt met Cornald het culturele nieuws en muziek is er van Edsilia Rombley.

Welke schrijfster schreef het beste literaire boek van 2012? Wordt het Nelleke Noordervliet, Manon Uphoff, Hannah van Wieringen, Mensje van Keulen of Esther Gerritsen? Voor de tweede keer op rij wordt in de AVRO kunst- en cultuurtalkshow Opium de Opzij Literatuurprijs uitgereikt, de jaarlijkse prijs voor het beste literaire werk van een Nederlandstalige schrijfster. Juryvoorzitter Inez Weski en Opzij hoofdredacteur Margriet van der Linden reiken namens de jury de prijs uit.

Presentator Cornald Maas spreekt met de jury en nátuurlijk met de vijf kanshebbers.

Acteur Huub Stapel neemt samen met Cornald Maas het actuele kunst en cultuurnieuws door. Tijdens Record Store Day staat de kleinere cd winkel met optredens en speciale uitgaven extra in de belangstelling. Heeft Huub Stapel nog iets gekocht op Record Store Day deze zaterdag? En leest hij eigenlijk wel eens iets van een vrouwelijke auteur?

Live muziek is er van zangeres Edsilia Rombley. Rombley bracht onlangs een nieuwe cd uit genaamd Sweet Soul Music waarop ze nummers zingt van haar favoriete soulartiesten. Tot eind april is druk bezig met een gelijknamige theatertournee ter promotie van haar nieuwe cd.

In Opium laat ze horen dat ze niet onderdoet voor haar grote voorbeelden.

Deze uitzending van het programma Opium TV is uitgezonden op zaterdag 20 april door de AVRO. Te gast waren Edsilia Rombley, Huub Stapel, Inez Weski en Margriet van der Linden. De presentatie was in handen van Cornald Maas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie