Programma
Operatie Obesitas

Operatie Obesitas

4
In het NTR Operatie Obesitas neemt Olivier Locadia ons mee in de wereld van de maagverkleiningen. Olivier Locadia kennen we allemaal beter als rapper Willie Wartaal. Steeds meer mensen met overgewicht laten hun maag operatief verkleinen. Dit wordt ook wel een gastric bypass genoemd. De operatie lijkt een wondermiddel om af te vallen. Maar dat is toch lang niet altijd het geval. Na een operatie volgt namelijk vaak een periode met allerlei complicaties en problemen. In Operatie Obesitas ontmoet Willie een aantal patiënten die deze operatie hebben laten uitvoeren. Willie vraagt zich af waarom mensen kiezen voor deze ingrijpende operatie? En wie komt er eigenlijk voor de operatie in aanmerking? Wat moet je er allemaal voor doen en laten? We zien of de operatie hun leven heeft verbeterd en of ze ook flink zijn afgevallen.
 • Operatie Obesitas

  221 x bekeken | 15-9-2021
  Operatie Obesitas - 15-9-2021
  4
  Ashley mag na de maagverkleinende operatie naar huis, waar zij werkt aan haar herstel. Net als Nathalie moet zij vooral wennen aan de nieuwe manier van eten, maar de kilo s vliegen er wel vanaf. Tijd voor Olivier… Bekijk uitzending
 • Operatie Obesitas

  462 x bekeken | 8-9-2021
  Operatie Obesitas - 8-9-2021
  4
  De presentatie was in handen van Olliçio Locadia. Deze uitzending van het programma Operatie Obesitas werd uitgezonden op woensdag 8 september door de NTR. Bekijk uitzending
Nieuws over Operatie Obesitas
 • Operatie Obesitas - Willie Wartaal maakt tv-programma over obesitas

  Willie Wartaal maakt tv-programma over obesitas

  8-9-2021  Rapper Willie Wartaal maakt voor de NTR een tv-programma over obesitas. In het programma Operatie Obesitas volgt hij verschillende mensen die een maagverkleining ondergaan. Inmiddels laten er per jaar al ongeveer 12.000 Nederlanders met een gastric bypass hun maag verkleinen.

  In de vierdelige serie volgt Willie Wartaal onder andere Eline (21). Ze woog 150 kilo, maar door een gastric bypass is zij 70 kilo kwijt. Ze is alleen ongelukkig over haar loshangende vel. Ook ontmoet hij Dani (25), die na een maagverkleining zijn eetverslaving omzette in een gok- en wietverslaving.

  Wartaal heeft veel geleerd. “De gesprekken met de mensen hebben écht iets bij me losgemaakt. Eén ding is voor mij heel duidelijk geworden: je kunt je buik wel laten opereren, maar als je hoofd niet meebeweegt dan gaat een maagverkleining nooit werken. Het is geen quick-fix”, zegt de rapper.
  Lees verder