Uitzending
Op1 - 5-10-2020

5-10-2020

Op1

1322 x bekeken | 0 reacties
5
Cabaretier Pieter Derks over de herstart van zijn voorstelling 'Voor wat het waard is'. Pieter Derks is weer begonnen met spelen, in het voorjaar moest hij zijn voorstelling Voor wat het waard is afbreken omdat de theaters dicht gingen. In januari speelt hij drie keer in Carré Amsterdam. Als alles goed gaat tenminste. En niet voor 1600 mensen, maar voor veel minder. Hoe is de actualiteit in zijn voorstelling geslopen, hoe heeft hij de levensreddende operatie van zijn dochter verwerkt en is dat nog wel leuk, voor een deels gevuld Carré spelen? Pieter vertelt het.

Amerika-kenners Laila Frank en Raymond Mens over het coronavirus bij Trump. Sinds President Trump positief is getest op corona zijn alle ogen op hem gericht. Trump probeert op verschillende manieren zijn campagne vanuit het ziekenhuis voort te zetten. Wat dit betekent voor de campagne en de aankomende verkiezingen bespreken we met Amerika-correspondent Laila Frank en Amerika-kenner Raymond Mens.

PvdA-leider Lodewijk Asscher, rector Kees Versteeg en leerlingen Elard Russel en Selina Ozogul. Ze kregen vanaf vandaag het dringende advies een mondkapje te dragen. Hebben middelbare scholieren Elard en Selina zich daaraan gehouden? Rector Kees Versteeg stuurde vandaag noodgedwongen zijn hele bovenbouw naar huis. En ook PvdA-leider Lodewijk Asscher schuift aan. Hij ging terug de schoolbanken in. Denkt hij dat deze nieuwe maatregel genoeg is om de komende tijd de scholen open te houden?

SGP-leider Kees van der Staaij en arts-microbioloog Jean-Luc Murk over de nieuwe coronamaatregelen bij kerken. Na drukbezochte kerkdiensten in Staphorst grijpt minister Grapperhaus hard in. De diensten moeten zoveel mogelijk online, maximaal dertig personen bijeen en er mag niet meer gezongen worden. SGP-leider Kees van der Staaij begrijpt daar niets van. Hij is geschrokken van het harde ingrijpen bij kerkdiensten. Arts-microbioloog Jean-Luc Murk begrijpt de minister wel.

In deze uitzending van Op1 waren Kees van der Staaij, Lodewijk Asscher en Pieter Derks te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 5 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie