Uitzending
Op1 - 1-10-2020

1-10-2020

Op1

1248 x bekeken | 0 reacties
5
Jacco Vonhof en Sandra Phlippen over hoe het bedrijfsleven de coronacrisis kan overleven. Voor ondernemend Nederland zijn de nieuwe corona-beperkingen een gigantische tegenslag. Daarom onderhandelt MKB-voorzitter Jacco Vonhof met het kabinet over de aanpassing van het steunpakket. Sandra Phlippen, hoofdeconoom van ABN-AMRO, onderzoekt wat de effecten zijn van de coronamaatregelen. Hoe kan het bedrijfsleven de coronacrisis overleven? En wat zijn de economische effecten van deze crisis? Ook te gast is Jerry de Vries, restauranteigenaar van Foodhall MOUT in Hilversum. Hij heeft niet afgewacht en is vandaag dichtgegaan. Vanavond legt hij uit waarom.

Minister Slob grijpt in op middelbare scholen: 360 miljoen voor ventilatie. Minister Arie Slob van Onderwijs stelt vandaag 360 miljoen beschikbaar voor de ventilatie op scholen, en komt met het dringend advies vanaf maandag ook op scholen mondkapjes te dragen. Kinderarts en OMT-lid KŠroly Illy stelt dat scholen geen brandhaarden van corona zijn, en absoluut open moeten blijven. Vanavond schuiven ze aan.

Martin Gaus, Ron Kusters en Nikita Merken over hondentrainers en de documentaire HONDS. Nederlanders zijn dol op hun hond. Een hond is immers je beste vriend. Maar jaarlijks zijn er gemiddeld 150 duizend meldingen van bijtincidenten. Baasjes nemen uit wanhoop een hondentrainer in de arm. Zoals Ron Kusters, die ook wel hondenfluisteraar wordt genoemd. In de documentaire Honds wordt hij gevold. Nikita is met haar agressieve hondje Chilli langs geweest bij Ron en deelt vanavond haar ervaring. Maar hondenexpert Martin Gaus is kritisch over Rons aanpak.

Presentatrice en tv-kok Miljuschka Witzenhausen spreekt zich met de hashtag #eerlijkefoto uit tegen het beeld dat op sociale media gecreŽerd wordt. De bekende Instagrammers met strakke lijven zijn volgens Miljuschka namelijk niet het eerlijke beeld. Op sociale media strijdt ze al om eerlijke foto's, maar nu gaat de genomineerde televisiester ook voor Videoland op pad met de vraag: wat is nou een eerlijk beeld? Vanavond komt ze vertellen over deze serie, die vanaf vandaag te zien op Videoland.

In deze uitzending van Op1 waren Arie Slob, Martin Gaus en Miljuschka Witzenhausen te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 1 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie