Uitzending
Op weg naar Sydney - 25-6-2008

25-6-2008

Op weg naar Sydney

1837 x bekeken | 0 reacties
6
Wat jongeren beweegt om naar de andere kant van de wereld te reizen om geloofsgenoten te ontmoeten, is te zien in het nieuwe programma Op weg naar Sydney. Drie weken lang volgen de programmamakers Joyce Donat en Sylvia Hendriksen Nederlandse jongeren die zich voorbereiden op hun reis naar AustraliŽ.

Paul en Lars
Zevenhonderd Nederlandse jongeren gaan deze zomer Down Under voor de Wereldjongerendagen. Zij moeten er allemaal naartoe vliegen, daar slapen, eten en vervoerd worden. In de eerste aflevering van Op weg naar Sydney een blik achter de schermen van de Nederlandse organisatie. Deze bestaat bijna in zijn geheel uit jongeren. Paul Mom (25) is ťťn van hen. Paul is verantwoordelijk voor de logistiek, hij coŲrdineert het verblijf in Sydney, de catering en de zorg voor alle ziek, zwak en misselijken. Voor Paul hebben de Wereldjongerendagen een extra grote betekenis want vier jaar geleden kwam hij uitgerekend in AustraliŽ tot het katholieke geloof. Paul Mom wordt bij zijn werk geholpen door Lars Verbiest (25). Lars was jaren aan drugs verslaafd, tot hij in Frankrijk bij een katholieke Italiaanse leefgemeenschap terechtkwam. Daar kickte hij af en vond de weg naar het geloof. Sinds kort is hij terug in Nederland en moet hij opnieuw zijn weg vinden. Het geloof betekent veel voor Lars. In Sydney hoopt hij jonge medegelovigen te ontmoeten. Iets wat in zijn woonplaats Breda moeilijk lukt.

Lars over zijn steun
Dat Lars dit jaar erbij is in Sydney, mag een klein wonder heten. Jarenlang was hij verslaafd aan de drugs tot hij zich keerde tot Francasa. In dit bonusfilmpje vertelt Lars over zijn bijzondere tijd bij deze katholieke leefgemeenschap, waar hij afkickte van zijn drugsverslaving....

Van Down Under
In elke aflevering van Op Weg naar Sydney is ook te zien hoe AustraliŽ zich voorbereidt op het evenement. De Wereldjongerendagen trekken meer dan 250 duizend bezoekers. Dat is meer dan de Olympische Spelen die in 2000 ook in Sydney werden gehouden. Correspondent Tim Dekkers laat zien hoe wat het Australische comitť allemaal doet om van de Wereldjongerendagen een succes te maken.

Deze uitzending van het programma Op weg naar Sydney is uitgezonden op woensdag 25 juni door de RKK.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie