Uitzending
Op weg naar Sydney - 2-7-2008

2-7-2008

Op weg naar Sydney

985 x bekeken | 0 reacties
6
In Op weg naar Sydney worden Nederlandse jongeren gevolgd tijdens de voorbereiding op hun reis naar AustraliŽ. In de tweede aflevering kijkt programmamaker Sylvia Hendriksen hoe dat in het bisdom Breda gebeurd. Daar gaan 33 jongeren naar Sydney onder leiding van jongerenwerker Marc Bollermans.

Een pelgrimage?
De Bredase bisschop Hans van den Hende noemt de reis een pelgrimage. En dat is voor sommigen van de deelnemers even wennen. De jongeren maken alvast een kleine pelgrimstocht dicht bij huis: ze fietsen van Middelburg naar Breda om sponsorgeld op te halen per gefietste kilometer. Tijdens de fietstocht is er tijd voor bezinning. Ze staan zijn stil bij hun redenen om naar Sydney te gaan, en de impact ervan. Onderweg stoppen ze voor een meditatie in een bedevaartsoord en spreken ze de bisschop over hun motivatie. Maar zijn ze klaar om af te reizen?

Het Wereldjongerendagenkruis
Ondertussen is in AustraliŽ het Wereldjongerendagenkruis aangekomen. Het is een eenvoudig, houten kruis van vier meter hoog dat paus Johannes Paulus II liet maken voor de jongeren van de wereld. Hij gaf het hen. In de aanloop naar de Wereldjongerendagen wordt het kruis steeds weer door jongeren de hele wereld over gedragen. Het kruis nodigt jonge mensen uit de boodschap van vrede, geluk en verlossing aan te nemen en moedigt aan tot solidariteit en verzoening.

Deze uitzending van het programma Op weg naar Sydney is uitgezonden op woensdag 2 juli door de RKK. Te gast was Hans van den Hende.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee