Uitzending
NTR podium - De reis naar de jeugd van Anton Bruckner

De reis naar de jeugd van Anton Bruckner

NTR podium

12-4-2009

| 1313 x bekeken | 0 reacties
6
Deze aflevering gaat over de 8ste symfonie van Anton Bruckner die op 1 november 2008 werd uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden.
In dit programma reist interviewer Henk van der Meulen met musicoloog Bas van Putten naar het Oostenrijkse Ansfelden, het geboortedorp van Anton Bruckner. Ze brengen een bezoek aan het geboortehuis van Bruckner en aan het Sankt Florian Klooster, waar Bruckner een groot deel van zijn muzikale opvoeding kreeg. Krijgen zij door deze trip naar Bruckner’s jeugd meer zicht op zijn ondoorgrondelijke karakter? Verder een interview met Jaap van Zweden die zich de laatste jaren ontpopt als ware Brucknerdirigent.

Deze uitzending van het programma NTR podium met de titel De reis naar de jeugd van Anton Bruckner is uitgezonden op zondag 12 april door de NPS. Te gast waren Jaap van Zweden en Bas van Putten. De presentatie was in handen van Dieuwertje Blok en Hans Haffmans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee