Uitzending
NOVA - 6-2-2008

6-2-2008

NOVA

850 x bekeken | 0 reacties
6
Super Tuesday
Een spannende voorverkiezingsrace in de VS, met nog geen definitieve winnaars. Bij de Democraten gaan Hillary Clinton en Barack Obama gelijk op. Obama heeft meer staten binnen gehaald, maar Clinton heeft in cruciale staten als New York en Californië gewonnen. Bij de Republikeinen lijkt John McCain de grote winnaar. Een reactie van correspondent Willem Lust vanuit Amerika. En een reactie van Cynthia Schneider, voormalig VS-ambassadeur in Nederland.

Obama's oma
Als zoon van een Keniaanse vader reikt de steun voor Barack Obama tot aan Afrika. De oma van Obama volgt in het dorpje Kogélo, in het uiterste westen van Kenia, de campagne van haar kleinzoon nauwlettend. Het dorp hoopt dat Obama als president van de Verenigde Staten ook iets kan bereiken in Kenia. VRT-verslaggever Peter Verlinden ging voor NOVA bij Obama's oma op bezoek.

Hella Haasse
Schrijfster Hella Haasse is 90 jaar geworden. Ter gelegenheid van haar verjaardag kreeg zij gisteren haar eigen virtuele Hella Haasse-museum. In NOVA geeft de schrijfster haar allerlaatste interview. Met een reeks unieke, nooit eerder getoonde jeugdfoto's.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 6 februari door de VARA en de NPS. Te gast was Hella Haasse. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee