Uitzending
NOVA - 29-10-2009

29-10-2009

NOVA

860 x bekeken | 0 reacties
8
Christendemocraten willen Jan Peter Balkenende
Ondanks het feit dat Balkenende zegt geen kandidaat te zijn voor de functie van EU-president, gaat zijn naam al lange tijd rond als belangrijke kanshebber. Volgens voorzitter Joseph Daul van de grote christen-democratische fractie EVP in het Europarlement, is Balkenende 'een zeer goede kandidaat' voor de functie van EU-president. 'We zoeken een persoon die kan zorgen voor synthese en een goede Europeaan is', aldus Daul. Correspondent Lia van Bekhoven gaat op onderzoek naar de kansen van Tony Blair bij de Britse bookmakers. In de studio commentaar van Sophie in 't Veld, D66-Europarlementariėr.

DSB: de curator en de gedupeerde
Er is tot op heden nog steeds geen duidelijkheid over hoe de curatoren van de DSB Bank zullen omgaan met de belangen van DSB-gedupeerden. Jelle Hendrickx (Stichting Steunfonds Probleemhypotheken) wil dat de curatoren op korte termijn met hem in gesprek gaan om te komen tot een regeling. NOVA spreekt met hem en een aantal gedupeerden.

Het verloren symbool
Morgen komt de nieuwe thriller van Dan Brown - in de Nederlandse vertaling - uit: Het verloren symbool. Neergesabeld door het literaire establishment, maar alweer een ongekend verkoopsucces in Amerika. Correspondent Willem Lust sprak met de best verkopende romanschrijver van deze tijd: Dan Brown.

Onder toezicht na uithuwelijking
Alle minderjarige moslimmeisjes die door hun ouders zijn uitgehuwelijkt moeten onmiddellijk onder toezicht komen van de kinderbescherming. Dat zegt de directeur van de Haagse jeugdzorg na de verdwijning van de zeventienjarige Suat die op haar dertiende in Nederland door haar vader werd uitgehuwelijkt aan een 24-jarige man. Drie jaar lang wist haar vader de hulpverleners en de politie om de tuin te leiden.

Presentatie: Twan Huys.

In deze uitzending van NOVA waren Jelle Hendrickx, Sophie in 't Veld en Dan Brown te gast. Lia van Bekhoven deed in deze uitzending verslag voor NOVA. De presentatie was in handen van Twan Huys en Willem Lust. Deze uitzending van het programma NOVA werd uitgezonden op donderdag 29 oktober door de VARA, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie