Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 28-7-2005

28-7-2005

NOVA

779 x bekeken | 0 reacties
6
Discovery
NASA maakt zich zorgen over de Discovery. In een van de hittewerende tegels van de spaceshuttle zit een deuk van 2,5 centimeter. Dat is te zien op foto's die de astronauten hebben gemaakt. In 2003 verongelukte het ruimteveer de Columbia omdat een vleugel was beschadigd. De Discovery is de eerste shuttle die sindsdien de ruimte in is gestuurd. In NOVA reageert ruimtevaartdeskundige Piet Smolders.

IRA
Het Ierse Republikeinse Leger, de IRA, staakt de gewapende strijd. Het leger heeft in een officiŽle verklaring alle leden opgeroepen de wapens neer te leggen. De IRA wordt niet opgeheven, maar wil haar doelen voortaan via politieke weg bereiken. De verklaring zou voor de Britten en de Noord-Ierse protestanten reden kunnen zijn om de vredesbesprekingen te hervatten. Het laatste nieuws uit Belfast en een reactie van IRA-expert Joost Augusteijn.

Presentatie: Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 28 juli door de VARA en de NPS. Te gast was Piet Smolders. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie