Uitzending
NOVA - 26-6-2006

26-6-2006

NOVA

723 x bekeken | 0 reacties
6
NOVA is tijdens het WK dé uitvalsbasis voor ander nieuws
Voor alle mensen die echt alleen maar voetbal hebben gezien, verzorgt NOVA De wereld van vandaag in anderhalve minuut. De speciale gast van vanavond is Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB.

Kaartenfestijn
Verloor Nederland de achtste finale tegen Portugal dankzij de Russische scheidsrechter Valentin Ivanov? Zestien gele en vier rode kaarten is een record voor een WK-wedstrijd. Directeur betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler geeft in de studio zijn visie op de prestaties van elftal én bondscoach.

Gouden handdruk in zorg
NOVA onderzocht de jaarverslagen van ziekenhuizen, thuiszorginstellingen, gehandicapteninstellingen en GGD's. Bij zeker twintig instellingen kreeg een vertrokken directeur een ontslagvergoeding. Negen directeuren kregen meer dan 250.000 euro uitgekeerd als gouden handdruk.

Rechtszaak chauffeur Bin Laden
Ahmed Hamdan was chauffeur en bodyguard van Osama Bin Laden. Hij is na 11 september 2001 in Pakistan gearresteerd en gevangen gezet op de Amerikaanse militaire basis Guantanamo Bay. Zonder de rechten die horen bij de status van krijgsgevangene en zonder recht op een proces voor een gewone Amerikaanse rechtbank. Hij zou terecht moeten staan voor een speciaal militair tribunaal, maar procedeerde daartegen bij het Amerikaanse hooggerechtshof. Vandaag komt de uitspraak.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 26 juni door de VARA en de NPS. Te gast was Henk Kesler. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie