Uitzending
NOVA - 23-6-2006

23-6-2006

NOVA

701 x bekeken | 0 reacties
6
Nova is tijdens het WK dé uitvalsbasis voor ander nieuws
Voor alle mensen die echt alleen maar voetbal hebben gezien, verzorgt Nova 'de wereld van vandaag in anderhalve minuut'. De speciale gast van vanavond is historicus Arend-Jan Boekestijn.

Uruzgan
De Nederlandse troepen in Afghanistan hebben weer hevig gevochten met waarschijnlijk Talibanstrijders. Niet alleen de aanvallen van de Taliban, maar ook de papaverteelt is een bedreiging voor de missie. Dat is de conclusie van steeds meer beleidsmakers en militairen, en nu ook van het Senlis council, een internationale denktank die maandag in Londen hierover een rapport publiceert.

This is America
Vooral de laatste jaren is er sprake van een opvallende kentering in de beeldvorming van Amerika en de Verenigde Staten. Dit manifesteert zich ook in de beeldende kunst. In This is America, tot 8 oktober te zien in het Centraal Museum Utrecht, formuleren kunstenaars hun persoonlijke visie op de banaliteiten van de consumptiemaatschappij.

Politieke Barometer
Hoe zou de Tweede Kamer er uitzien als er nu verkiezingen zouden zijn gehouden? De opmerkelijke nieuwe zetelverdeling.

Presentatie: Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 23 juni door de VARA en de NPS. Te gast was Arend-Jan Boekestijn. De presentatie was in handen van Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie