Uitzending
NOVA - 21-6-2007

21-6-2007

NOVA

874 x bekeken | 0 reacties
6
Ontdekker nieuwe aapsoort in cel
De bioloog Marc van Roosmalen, die onder meer een nieuwe aapsoort ontdekte, heeft van de Braziliaanse rechter te horen gekregen dat hij voor veertien jaar de cel in moet. Eerder werd hij door Time Magazine uitgeroepen tot held van de planeet omdat hij in het Amazonegebied weesaapjes opvangt. Volgens de rechter heeft Van Roosmalen daarvoor geen vergunning. In de studio reageert Bert de Boer, directeur van de Apenheul.

Vader doodgeschoten bij school kind
Een man is vanochtend bij een openbare basisschool in Apeldoorn doodgeschoten nadat hij zijn kind naar school had gebracht. Een verslag vanuit de wijk.

Nieuwe subsidieregeling Filmfonds
Het is heel simpel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En daarom was het de afgelopen weken zo druk op de stoep bij het Filmfonds in Amsterdam. Producenten die een subsidie binnen hoopten te slepen bivakkeerden er al weken voor de deur. Vanochtend om negen uur was het zover: die dichte deur ging open.

Den Haag Vandaag: start EU-top
Behalve de christen-democratische leiders van de Europese lidstaten, kwamen vandaag ook de socialistische leiders, waaronder staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken), bij elkaar. NOVA volgde Timmermans op zijn lobbytocht.

Presentatie: Twan Huys en Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 21 juni door de VARA en de NPS. Te gast waren Frans Timmermans en Bert de Boer. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!