Uitzending
NOVA - 14-6-2007

14-6-2007

NOVA

844 x bekeken | 0 reacties
6
Beleidsakkoord
Het kabinet presenteerde vanmiddag zijn beleidsprogramma. Het stuk kwam tot stand na uitgebreid overleg met de samenleving, de 'honderd dagen-tour'. Een gesprek met André Rouvoet en Joep Bertrams tekent zijn visie.

Koot en Bie
Kees van Kooten en Wim de Bie werkten meer dan veertig jaar samen. In het mediagebouw Beeld en Geluid openden zij vandaag onder grote belangstelling de tentoonstelling 'En wel hierom!', met een overzicht van al hun werk. Exclusief voor Nova leggen Van Kooten en De Bie uit wat ze bedoelen met hun vandaag gelanceerde nieuwe begrip: een 'bloosloos Nederland'.

Gaza
Fatah en Hamas zijn in een bloedig intern Palestijns conflict verwikkeld. Hamas is de afgelopen dagen bezig aan een opmars in de Gazastrook en brengt steeds meer gebieden onder haar controle. Fatah verliest op veel fronten terrein. Een reportage vanuit Ramallah en een gesprek met Hanan Ashrawi, Palestijns parlementslid.

Tarin Kowt
Het dorpje Tarin Kowt heeft al zes jaar een buitenlandse troepenmacht over de vloer. Sinds driekwart jaar ook zestienhonderd Nederlanders. Hoe kijkt de bevolking daar tegen aan? En schieten ze er iets mee op?

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 14 juni door de VARA en de NPS. Te gast waren Kees van Kooten, André Rouvoet en Wim de Bie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!