Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 20-6-2005

20-6-2005

NOVA

718 x bekeken | 0 reacties
6
Nawijn en DeWinter
Kamerlid Hilbrand Nawijn (LPF) bezegelt vandaag in het huis van Pim Fortuyn een samenwerking met de Vlaamse rechts-nationalist Filip DeWinter. Nawijn ging 25 januari naar de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang. DeWinter toonde zich toen een voorstander van internationale samenwerking van rechts nationalistische partijen. De samenwerking is bij de LPF slecht gevallen. Hilbrand Nawijn reageeert in de studio.

Ry Cooder
Grote hits heeft hij niet gemaakt, maar stergiatrist Ry Cooder is voor veel artiesten hét voorbeeld. Voor zijn nieuwe plaat was Cooder in Nederland. Zijn album Chávez Ravine vertelt het verhaal van een platgebulldozerde multiculturele wijk in Los Angeles. Nova sprak met de muzikant.

Gay Police
In Amsterdam hebben politie, gemeente en het COC de handen ineen geslagen om geweld tegen homo's aan te pakken. Aanleiding was de mishandeling van de Amerikaanse journalist Chris Crain op Koninginnedag. Precieze cijfers over het aantal mishandelingen van homo's zijn niet bekend. Seksuele geaardheid wordt bij aangiftes namelijk niet geregistreerd. In Washington doen ze dat wel. Sterker nog, ze hebben er een speciale eenheid van homoseksuele politiemensen. Een reportage van correspondent Twan Huys.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 20 juni door de VARA en de NPS. Te gast was Hilbrand Nawijn. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie